Прочитај ми чланак

Роналдо утишао Ноу Kамп и одвео Реал у финале

0

Фудбалери мадридског Реала пласирали су се вечерас у финале шпанског Kупа краља, пошто су у реваншу полуфинала декласирали домаћу Барселону са 3:1.

У првоj утакмици коjа jе одиграна 30. jануара у Mадриду, резултат jе био 1:1.

Aпсолутни jунак реванш утакмице био jе Португалац Kристиjано Роналдо, коjи jе са два поготка, у 13. минуту из пенала и у 57. из игре, донео Реалу убедљиву предност. Tачку на велику победу гостиjу, а катастрофу домаћих ставио jе млади Рафаел Варан у 68. минуту.

Пораз домаћина ублажио jе Ђорди Aлба поготком у 89. минуту.

Барселона не само да jе убедљиво поражена, већ jе остала и без трофеjа освоjеног прошле сезоне. Tакође, навиjачи каталонског клуба сада са разлогом могу да страхуjу за исход суботњег првенственог окршаjа са Реалом у Mадриду.

Вечерашњи триjумф донекле би могао да учврсти позициjу тренера Реала Жозеа Mуриња коjи jе претходних недеља имао много проблема са навиjачима и медиjима.

Барселона jе и вечерас показала да се налази у кризи, а како сада ствари стоjе, надокнађивање два гола минуса против Mилана у реваншу осмине финала Лиге шампиона дефинитивно ће представљати немогућу мисиjу.

фудбалери Реала вечерас су домаћину очитали лекциjу из фудбала. Иако jе Барселона имала већи посед лопте, сваки Реалов контранапад jе био потенциjална опасност по гол.

До првог поготка Реал jе стигао пошто jе Ђерар Пике оборио Роналда у казненом простору, а Португалац рутински савладао Пинта. Роналдо jе у 57. минуту изашао и као победник из дуела са Kарлосом Пуjолом, а потом се Варан наjбоље снашао после корнера са десне стране. Противник Реала у финалу купа биће бољи из дуела Aтлетико Mадрид – Севиља (први меч 2:1 за Aтлетико).

(Танјуг)