• Почетна
  • СПОРТ
  • Родик: У свлачионици сам насрнуо и сатерао Ђоковића уз ормар
Прочитај ми чланак

Родик: У свлачионици сам насрнуо и сатерао Ђоковића уз ормар

0

nole-rodikБивши амерички тенисер Енди Родик рекао је приликом гостовања на телевизији „Фокс спортс“ да се својевремено скоро физички сукобио са Новаком Ђоковићем.

Родик је рекао да се сукоб десио у свлачионици на УС опену, а претпоставља се да је то било 2008. године.

Пре дуела двојице тенисера, Родик је коментарисао повреду српског играча, који је у то време имао репутацију тенисера који пречесто предаје мечеве. Осим Американца, критиковалису га Томи Робредо и још неки, а Новакове предаје често су биле тема расправе.

Родик се тада, у, он каже шаљивом тону (просудите сами на снимку да ли је тон био шаљив) запитао да ли његов противник можда има повреду леђа, кука, грч, птичији грип или САРС.

 

Коментари које је упутио Родик одјекнули су веома брзо, а поприлично су изнервирали и Новака Ђоковића. Након што је победио Ендија у четвртфиналу, Ђоковић је у интервјуу после меча узвратио на прозивке пред домаћим навијачима. Током те изјаве, навијачи су га прописно извиждали.

„Веома сам срећан када играм са Родиком, на његовом терену, у његовом граду, на његовом омиљеном турниру, тако да је победа над њим представља велики напор. То није лепо, никако, да се пред толиким људима каже да сам имао 16 повреда и да фолирам. Немам ништа ни против кога, Енди је рекао да сам имао 16 повреда у прошлом мечу што, очигледно нисам, зар не? Свиђало вам се то или не, тако је. Публика је већ против мене јер мисле да фолирам све, жао ми је“, рекао је Новак после тог меча.

 

Родик је касније објаснио ситуацију рекавши да је дошло до неспоразума, али је у интервјуу „Фоx Спортсу“ открио шта се заправо десило.

„Ушао сам у физички сукоб у свлачионици после меча са тенисером чије име нећу открити, могу само рећи да се римује са Шмовак Шмоковић, и то се десило једном на УС опену. Пре меча сам причао свашта, ‘треш-ток’, а он је изашао на терен и разбио ме. После меча је и он ‘зацвркутао’, рекао је нешто на мој рачун, па је ушао у свлачионицу. Тада сам кренуо према њему, сатерао га уз ормар, али сам тада приметио да је његов тренер за нијансу крупнији од Донована (МекНеб, квотербек у НФЛ лиги који је био у истој емисији са Родиком), и онда сам се смирио. Мој тренер је био висок око 170 центиметара, имао је 59 кила и био је веома ситан. Охладио сам се врло брзо и одлучио да се повучем са стране“, рекао је Родик.

(Б92)