Прочитај ми чланак

РЕЖИМСКИ МЕДИЈИ: Србија мења селектора пред бараж за Европско првенство!

0

Требало би очекивати да се Кокеза сретне са њим средином јануара и обави први разговор на тему могуће сарадње

Репрезентативци Србије надају се да ће на место селектора националног тима доћи Драган Стојковић Пикси уместо Љубише Тумбаковића, сазнаје Информер!

Фотографија преузета са званичне страница Фудбалског савезе Србије – fss.rs

Орлови су већ неколико пута у неформалним разговорима с председником Фудбалског савеза Србије Славишом Кокезом изразили жељу да их предводи један од најбољих играча које је наша земља икад имала.

Стојковић је сад слободан, пошто је званично раскинуо уговор са кинеским Гвангжуом РФ. С друге стране, ни репрезентативци, као ни челници ФСС, нису задовољни начином на који актуелни селектор Тумбаковић обавља посао.

Пикси је тренутно на одмору у Мајамију у Сједињеним Америчким Државама, а и Славиша Кокеза је ван Србије. Требало би очекивати да се њих двојица сретну средином јануара и обаве први разговор на тему могуће сарадње.

– Кокеза није први председник који се приликом бирања селектора консултује са највећим звездама репрезентације. Кад је после смене Муслина први пут поменуо да би волео Пиксија на месту селектора, сви играчи су били одушевљени том идејом. Такође, кад је било јасно да ће Крстајић бити смењен, опет су водећи репрезентативци инсистирали да Кокеза покуша да доведе Пиксија. Ипак, то досад није било реално јер је Стојковић у Кини имао плату од девет милиона евра по сезони – каже извор Информера близак ФСС.