Прочитај ми чланак

Реакције страних медија на победу Србина: Ђоковићева надмоћ, јак је као медвед

0

Тријумф српског играча у полуфиналу првог гренд слема сезоне изазвао велику пажњу

Победа српског тенисера Новак Ђоковића против Роџера Федерера у полуфиналу Аустралијан опена у три сета изазвала је реакцију светских медија.

Ђоковић је успео да се пласирала у осмо финале грен слема у Мелбурну, где ће се у недељу борити за осми трофеј, укупно 17. у каријери на највећим турнирима.

– Немачки медији у првим реакцијама примећују велику надмоћ Ђоковића над индиспонираним Базелцем – пише Дојче веле и издваја неке од наслова из водећих медија у Немачкој.

– Јак као медвед, Ђоковић улази финале Отвореног првенства Аустралије – твитовао је немачки Скај спорт одмах после меча.

“Зидојче”цајтунг пише да је „Ђоковић ушетао у финале и без икаквих проблема савладао је Федерера“, док је информативни портал “Дер вестен” објавио велики наслов: „Ђоковић почистио Федерера“.

– Ђоковић убеђиво победио у дуелу суперстарова- наслов је објављен у “Шпигелуонлајн”, док спортски портал “спорт.де” доноси наслов „Глатко у три сета! Ђоковић доминирао у дуелу гиганата!“

„Ђоковић није дао Федереру никакву шансу“, наслов је у “Франкфуртер алгемајне цајтунгу” који примећује да ће „Ђоковићу финалу чекати још једног играча који говори немачки!“

Другом тенисеру света и седмоструком шампиону Аустралијан опена ривал у недељном финалу од 9.30 биће бољи из дуела у ком се састају Доминик Тим и Александер Зверев.