Прочитај ми чланак

РАСПРОДАЈА ТАЛЕНАТА: Звезда продала Ситију браћу Илић за 5 милиона евра!

0

Црвена звезда продала је браћу Ивана и Луку Илић енглеском Манчестер Ситију за пет милиона евра, преносе београдски медији.

Звезда се обавезала да 18-годишњи Лука (2. јула постао пунолетан) одигра најмање 15 утакмица у текућој сезони, од чека је он „одрадио“ једну, јер је ушао у 90. минуту против Флоријане у реваншу на Малти.

С друге стране, две године млађи Иван ће морати бар десет пута да заигра у тиму Владана Милојевића, преноси „Моцарт Спорт“.

Трансфери

Црвено-бели нису само продавали последњих недеља, за сада је у клуб стигло чак десет играча, од којих су купљени Aлександар Пешић (750.000 евра), Бранко Јовичић (500.000) и Марко Гобељић (100.000), а најављују се и нови трансфери – Милан Борјан, Милан Родић, Aлександар Јовановић.

Звезда ће део новца од трансфера искористити за наставак враћања дугова, а уколико то буде настављено по спектакуларној формули која је договорена са Универзал банком, то ће бити 13,6 милиона евра, што је половина од онога што црвено-бели дугују овој банци.

Да би се то догодило, Звезда мора да у наредих 18 месеци исплати 6,8 милиона евра овој банци, да би јој био опроштен остатак дуга који укупно износи 25 милиона, преносе „Вечерње новости“.

Звезда је пре браће Илић продала Срђана Плавшића, а ускоро се очекује трансфер Филипа Манојловића, оба по 1,2 милиона евра, па су црвено-бели овог лета профитирали скоро осам милиона евра.

Црвено-бели у четвртак дочекују казахстански Иртиш (20:30), у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу Европе. У првом сусрету у Павлодару било је 1:1, погоцима из пенала.