Прочитај ми чланак

РАНИЈЕРИ: Митровић је један од најбољих нападача света

0

Мендажер Фулама Клаудио Ранијери импресиониран је игром српског нападача Александра Митровића.

Ранијери, који је имао прилике да ради са неким од великих имена светског фудбала, каже да је мало ко бољи од садашње „деветке“ лондонског клуба.

После два гола које је постигао на мечу са Саутемптоном, Митровић је стигао до седам првенствених голова и у самом је врху листе стрелаца Премијер лиге.

„За мене Митровић је један од најбољих нападача Европе. Када кажем Европе, можемо рећи и света. Има само 24 године, фантастичан је играч. Важно је дати му лопту јер може да игра као неко ко је прима и прослеђује, или чисто као голгетер“, каже италијански стручњак.

Он је помно анализирао начин игре српског репрезентативца.

„Када у казненом простору добије лопту, веома је близу гола. Важно је снабдевати га лоптама, тако долази до шанси да постигне гол“, каже нови стратег Фулама.

Пре овог сусрета, Митровић је имао пост од шест мечева на којима није затресао мрежу.

„То је живот нападача, зар не? Можда понекад постижу велики број узастопних голова, а онда месец или два ништа. Сви нападачи су исти. Немогуће је увек постизати голове. Међутим, на крају сезоне саберете и видите колики је њихв укупни учинак“, закључио је Ранијери.

О српском нападачу низ похвала изрекли су и стручни коментатори, бивши играчи Арсенала и Манчестер јунајтеда, Мартин Кион и Гери Невил.

Кион верује да судбина Фулама у Премијер лиги у доброј мери зависи од учинка српског нападача. Тренутно, Митровић је на другом месту по броју упућених удараца на гол у Премијер лиги (47), трећи у добијеним ваздушним дуелима (63), има највише додавања (343) и четврти је најчешће фаулиран играч у лиги (21).

„Уколико остану у Премијер лиги, он ће бити разлог за то“, сматра Кион.

Невил је поредио Митровића са нападачем Атлетико Мадрида Дијегом Костом.

„Он није Дијего Коста, али има његове квалитете у смислу да је незгодан, играч против којег не желите да играте, терорише одбрамбене играче. Био је један скок у другом полувремену, када је надскочио Кристијана Кабаселеа и погодио пречку, то је било фантастично. Он је неко ко Фуламу даје много опција“, закључио је Невил.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!