Прочитај ми чланак

Ракочевић: Тежак је Звездин дрес…

0

igor-rakocevic(Вечерње новости)

Када се прошлог лета Игор Ракочевић вратио у црвено-бели табор, Звездина навијачка армија је била на ногама. Легенда клуба је поново била у „строју”, а црвено-бели пројекат је добио име и презиме.

Ове сезоне, капитен је у дресу са бројем осам водио екипу у четири такмичења, на преко 60 утакмица, показавши да и у позним играчим годинама може да игра на врхунском нивоу.

Састанак за крај

Сви првотимци Црвене звезде Телеком у четвртак су се састали у прес центру дворане „Пионир”. Са члановима стручног штаба првотимци су разговрали о свему што је урађено током минулих осам месеци.

– У добром делу сезона је била успешна. После много година успели смо да освојимо трофеј. Играли смо сва три финала, недостајао нам је само један корак да направимо фантастичну сезону. Остварили смо примарни циљ, пласман у Евролигу, али остаје велики жал што нисмо боље завршили финале наше лиге, а имали смо шансу. Да нисмо изгубили другу утакмицу, да смо у четвртом мечу боље стартовали, можда би све било другачије. Хвала свима који су били уз нас, пре свега „делијама“ и желим им да, ако већ нису уживали у освајању титуле, уживају у Евролиги следеће године, што је стварно велика ствар за наш клуб – почео је за “Спорт” причу Ракочевић.

Шта је Звезди недостајало током плеј-офа и серија против Меге и Партизана?

– Што се тиче плеј-офа, имали смо пехове са повредама. Три пута смо током сезоне мењали филозофију и систем игре и било нам је потребно мало више времена да се прилагодимо захтевима. Можда нисмо имали времена да се потпуно уиграмо после последње промене, а и у битним тренуцима смо имали проблеме са повредама. Због тога се и десио пад форме.

Током финала деловало је да Партизан има искусније играче, иако то не показују датуми рођења у крштеницама Звездиних играча.

– Имамо искусне играче, али не превише. Већина наших играча је први пут обукла дрес неког великог клуба и играла мечеве са великим набојем и притиском. Верујем да ће момци који остану следеће године играти много боље, јер су осетили све ово. Није лако играти за велики клуб.

А какав је поглед Игора Ракочевића на следећу такмичарску годину?

– Сигуран сам да ће следећа сезона бити много боља. Наставићемо са радом и треба оптимистично да гледамо на све оно што смо у тек завршеној сезони урадили. Све су то добри момци и професионалници и била је част играти са њима –истакао је Ракочевић. 

Сви под уговором

Скоро сви играчи који су играли за црвено-беле током Суперлиге и плеј-офа имају уговоре и за следећу сезону, али није извено да ће и сви остати у редовима београдског клуба. 

Остаје да видимо да ли ће можда Мајкл Скот напустити Београд, иако је потисао вишегодишњи уговор са Звездом када је јесенас стигао из белгијског Шарлроа. 

Са искусним Вуком Радивојевићем клуб има опцију да настави сарадњу. Ипак, према различитим информацијама постоји велика шанса да се током овог лета клуб појача са неколико играча, који би могли да буду гарант успешних игара и у Евролиги.