Прочитај ми чланак

РАКОЧЕВИЋ ОДГОВАРА НА ПИТАЊЕ – са која два играча би изашао на црту српским …

0

Наравно, реч је о његовим некадашњим саиграчима, а верује да би њихов тим имао шансе да добије Булута и остале

У згради Кошаркашког савеза Србије одржан је коктел поводом освајања златне медаље мушке кошаркашке 3×3 репрезентације на Светском првенству и успеха женске кошаркашке 3×3 репрезентације на турниру у Будимпешти.

Јовић прошао лекарске, али велико неслагање медија око обештећења које добија Звезда! У оба случаја је мизерно!

На коктелу је поред бројних званица био и некада један од најбољих европских кошаркаша и потпредседник КСС Игор Ракочевић и искористили смо прилику да га питамо интересантно питање.

Када би сте морали да изаберете два бивша саиграча са којима бисте имали прилику да се супроставите најбољим 3×3 играчима света кога би сте изабрали?

– Веома тешко питање – рекао је Ракочевић, а након краће паузе наставио:

– Размишљао сам о томе малопре и верујем да бих изабрао Владу Радмановића и Николу Вујичића.

Да ли мислите да бисте могли да се носите са светским шампионима, наравно у колико бисте били физички спремни као у најбољим данима?

– Мислим да бисмо могли – насмејао се Ракочевић и наставио:

– Баскет 3×3 је физички мање захтеван спорт од кошарке, на скраћеном терену показујете какво знање поседујете нема трчања напред назад и мислим да бисмо и сада могли да пружимо добар отпор већини екипа.

Игор Ракочевић је свакако у своје време био један од најбољих играча Европе и његове партије из тог времена нам сигурно стављају до знања да би се одлично снашао и на баскету.

– Видео сам занимљив пројекат који је почео да се одржава у Америци где бивше кошаркашке звезде НБА лиге попут Алена Ајверсона играју лигу у баскету 3×3, тако да ко зна, можда и ја одлучим да се поново активирам – за крај је уз осмех закључио Игор Ракочевић.