Прочитај ми чланак

Рајевац о репрезентацији Србије, надама да ће бити учесник Мондијала у Бразилу …

0

sp-rajeva1_620x0

Познати српски фудбалски тренер Милован Рајевац, стручњак који је на претходном шампионату света у Јужној Африци са селекцијом Гане освојио пето место, рекао је да се још нада да ће бити актер наредног Мундијала у Бразилу.

– После успеха са Ганом све моје мисли биле су усмерене да поново одем на Светско првенство. Био сам уверен да следеће неће проћи без мене, преузео сам Катар, са којим сам прошао први круг квалификација, али потом сам напустио и чекао неку нову понуду.

Међутим, доста се места попунило, искрено, очекивао сам да као пети на свету узмем неку репрезентацију, али још то није дошло. Има неких наговештаја, видећемо до краја године, није све готово, али мислим да не смем да пропустим да прође зима, а да не узмем неку репрезентацију или клуб – рекао је Рајевац у интервјуу Тањугу.

Због преговора око новог ангажмана Рајевац ће наредних дана бити ван Србије, па неће бити у могућности да предводи новинарску селекцију у ревијалном мечу против А тима у Ужицу.

– Србија није отишла у Бразил. Фудбал је велики бизнис, много смо изгубили, а мало смо и сами криви. На почетку квалификација направили смо доста грешака, сад играмо добро и жао ми је што нема неких кључних играча, попут Љајића. Белгија је одлична екипа и могли смо да се боримо са њима, јер мислим да смо испред Хрватске. Али, то је иза нас, морамо да гледамо да се квалификујемо на наредно Европско првенство. Ни то није лако, други напредују, попут Босне, а ми смо направили корак уназад и сад га хватамо. Не би смело да се деси да не одемо на ЕП – јасан је Рајевац.

На питање да ли његове планове може да „поремети“ позив из Црвене звезде, с обзиром на то да се зна да је председник Драган Џајић одавно желео да га ангажује Рајевац је рекао:

– Звезда је мој клуб и нормално, Звезда се не одбија. У Црвеној звезди би били најсрећнији да се клуб врати на старе стазе славе, публика се враћа, још само резултат је потребан – нагласио је он.

За крај, Рајевац је поручио да је уверен како ће у Бразилу једна селекција из Африке стићи бар до полуфинала, од којег је њега са Ганом делило само неколико центиметара.

– Можда сам у Африци са Ганом могао да будем и шампион света, али Асамоа Ђан није реализовао тај пенал против Уругваја. Гана ће сигурно у Бразил, имаће добре шансе тамо, али најјача екипа из Африке је Обала Слоноваче, а одличан тим има и Египат. Африка је највећи извор играча, тамо ради велики број добрих тренера и доста су напредовали на тактичком плану. Гана је у Јужној Африци ушла међу осам, а сада је време да неко уђе међу четири – закључио је Рајевац.

(Танјуг)