Прочитај ми чланак

Рафа заборавио Митра у Њукаслу, па испао из Лига купа

0

Премијерлигаш Хал савладао лидера Чемпионшипа на пенале - 3:1 (1:1, 0:0, 0:0)

14804581789444

После велике борбе и 120 минута фудбалери Хала и Њукасла су са беле тачке одлучили о другом путнику у полуфинале Лига купа Енглеске. Биће то Тигрови, који су био срећнији и славили на пенал лутрији – 3:1 (1:1, 0:0, 0:0).

Блистао је голман домаћина Јакуповић који је утицао да чак тројица фудбалера Сврака, међу којима је и најбољи стрелац овог тима Двајт Гејл, промаше одлучујуће једанаестерце. Александар Митровић није био вечерас у тиму Њукасла чак ни на клупи, а пошто га је Рафа Бенитез „заборавио“ можда је, управо због тог потеза платио скупу цену, јер му је свежина у продужецима свакако недостајала на терену.

Регуларних 90 минута обележила је јалова игра на обе стране без голова, а једини детаљ вредан помена био је црвени картон који је нападач домаћих Мбокани добио у 88. минуту због шутирања противника без лопте. Бројчану предност Свраке су искористиле већ у првом продужетку, и то у 98. минуту, када се Дијаме сјајно снашао пред голом Хала и донео предност Свракама од 1:0.

Изгледало је да су гости завршили посао, јер су поред капитала имали и играча више, али је на другој страни одмах уследио шок, а није прошао ни минут од вођства гостију. Роберт Снодграс је сјајно испратио контру Хала и из добре позиције се прикрао и матирао голмана Њукасла Селса за 1:1.

Није се Хал предавао, и бројчано ослабљен бранио се до самог краја продужетка и изборио за пенале где је заслужено славио и показао да се и са 10 играча може до полуфинала Лига купа.