Прочитај ми чланак

Надал: Новаче завршићеш каријеру као …

0

novak i nadal

(Танјуг)

ЊУЈОРК – Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да му је ова сезона вероватно најемотивнија у каријери, као и да му много значи победа над Новаком Ђоковићем у финалу Отвореног првенства САД.

Шпански тенисер финални дуел решио је у своју корист после четири сета – 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.

„Ово је све врло емотивно за мене. Сви у мом тиму знају колико ми је овај меч значио. Увек је посебан осећај играти против Новака. Нико не може да подигне мој ниво игре као он. Честитам ти Новаче, невероватан си играч. Сигуран сам да ћеш каријеру завршити као један од најбољих тенисера у историји“, поручио је Шпанац и додао:

„Ова сезона ми је вероватно најемотивнија у каријери. Мислим да сам урадио све што треба да дођем до финала. Играти против једног од најбољих играча у историји, против Новака, који је број један, и то на његовој вероватно омиљеној подлози – зато треба да будем скоро савршен на терену. Много ми знаци овај трофеј. Фантастично је. Врло сам, врло срећан“.

Надал је славио са 3:1, одигравши сјајан меч, а нарочито у трећем сету.

„Био је то заиста важан сет. Почео сам спорије, али је Новак играо фантастично. Кад је он на том нивоу, нисам сигуран да ико може да га заустави. Било је важно да имам само брејк заостатка, тако да сам се борио за сваку лопту и чекао своју шансу… Када је дошла, био сам 0:40 и одиграо сам ас, и невероватан форхенд касније, тако да је то био један од кључних тренутака меча, као и, наравно, брејк после тога“, рекао је Надал.

Ово је Шпанцу била 13. грен слем титула у каријери, а пре ове сезоне је имао седам месеци паузе због повреде. Он није желео да одговори на питање колико је због тога већи човек и зашто га навијачи толико воле.

„Нисам права особа за то питање. Ја само покушавам да будем фер и да будем у добрим односима са свима. Покушавам да будем пријатељ са свима. То је све. Мислим да сам на терену позитиван играч. Дајем све од себе у сваком тренутку. Чак и кад ствари не иду добро, нисам тужан нити имам негативан став на терену. Ван њега, покушавам свима да изађем у сусрет и понашам се као нормална особа“, рекао је Надал.