Прочитај ми чланак

Раднички на корак до освајања Купа Европе!

0

(Новости)

Крагујевчани су у првој финалној утакмици победили Флоренцију у Фиренци са 8:4. Реванш утакмица одиграће се 6. априла

sp-filipovic
Трофеј Еврокупа већ припада ватерполистима Радничког. Крагујевчани су у првој финалној утакмици у Фиренци надиграли Флоренцију са 8:4 (2:3, 4:0, 1:1, 1:0) и само чудо у реваншу, 6. априла на њиховом базену може да их спречи да Шумадији не подаре први европски пехар.

Само у првој четвртини водила се равноправна борба. Наши асови нису кренули из све снаге, а расположени домаћини су головима из даљине успели да првих осам минута реше у своју корист – 3:2. У тим тренуцима нису схватили да су наљутили Шумадинце, нарочито голмана Здравка Радића, који је од друге четвртине спустио рампу и био несавладив до краја утакмице.

Радићеве бравуре инспирисале су његове саиграче, да заиграју чврсто у одбрани и неумољиво у нападу. Нарочито је у другој деоници био надахнут Славко Гак, који се са два гола вратио предност на страни Крагујевчана. Убрзо су Филип Филиповић и Борис Поповић омогућили да се на велики одмор оде са великих 6:3.
У других 16 минута Раднички је рутинском игром допливао са 8:4 и нема сумње решио питање освајача Купа. Ипак, нико у табору Крагујевчана не помишља да је реванш пука формалност, већ ће одговорном и, верујемо, лепршавом игром исписати још једну златну страницу српског ватерпола.

ФЛОРЕНЦИЈА – РАДНИЧКИ 4:8
БАЗЕН у Фиренци. Гледалаца: 1.000. Судије: Буш (Шпанија) и Бендер (Немачка). Играч више: Флоренција 10 (2), Раднички 5 (2). Петерци: Раднички 1 (1).
ФЛОРЕНЦИЈА: Муђели, Франческо ди Фулвио 2, Борела, Пагани 1, Молина, Кополи, Бранкатело, Еспањол, Лапена, Гоби, Бини, Андреа ди Фулвио 1, Минети.
РАДНИЧКИ: Радић, Бурић 1, Поповић 2, Марковић, Гак 2, Башић, Ћирић, Чупић, Злоковић, Филип Филиповић 3 (1), Удовичић, Ђорђе Филиповић, Стивенс.