Прочитај ми чланак

Протести у Мелбурну: „То је био политички штос, уплашили смо се Ђоковићевих мисли“

0

Ни седам дана након доношења скандалозне одлуке Федералног суда Аустралије о депортацији Новака Ђоковића по захтеву Министра за имиграције, Алекса Хока, у овој земљи се не стишава бура.

Незадовољни људи шетају улицама Мелбурна, где се тренутно одржавају протести оних који нису срећни због одлука које су аустралијске власти донеле у погледу најбољег тенисера света, али и читаве ситуације у последњих неколико месеци у овој земљи.

Људи који су на протестима само неколико километара од места где се одржава Аустралијан пен, истичу да је избацивање Новака Ђоковића са турнира чиста политичка одлука. Иначе, Мелбурн је познат као „спортска престоница“ Аустралије.

– То је био политички штос. Депортовали смо Новака, јер смо се плашили његових мисли – истакли су демонстранти, који су разговарали са једном аустралијском телевизијом.

Видећемо да ли ће и на који начин ово утицати на аустралијску Владу, односно да ли ће донети неке промене у друштву које се од самог почетка пандемије бори против коронавируса на другачији начин од осталих.