Прочитај ми чланак

Прослављени репрезентативац Југославије избачен на улицу

0

Предраг Пашић, прослављени фудбалер Сарајева и некадашњи члан репрезентације Југославије, биће избачен из стана заједно са супругом, преносе медији у БиХ.

Пашић, који је дрес Сарајева носио у периоду од 1975. до 1985, доживео је велико понижење у свом граду пошто је добио судско решење по којем му се одузима стан.

Власништво над станом у којем некадашњи капитен Сарајева годинама живи је спорно, а Пашић каже да је судски поступак вођен без његовог знања и знања његових адвоката, чиме му је одузето право да брани имовину.

„Желео сам да обавестим јавност. Имам своје законске заступнике, адвокате који ме заступају правно, највећи проблем је био што је Општина Центар мени иза леђа водила судски поступак, што нисам ништа знао, изгубио сам право да се браним као грађанин ове државе“, рекао је Пашић за „СпортСпортба“ и додао:

„Својим доказима довели су судију у заблуду и он је донео пресуду. Чекали су да добијем извршно решење и изгубим све правне могућности да се браним. Ова пресуда је донесена на основу пропуштања и ја сам изгубио свако право да се браним с молбом да као човек добијем право да се браним, ово је за мене застрашујуће.“

Пашић истиче да је срећа у несрећи да се суд налази на одмору па ових дана неће морати да напусти стан који је добио од ФК Сарајево и некадашњег градоначелника Сарајева, Анте Сучића.

„Срећа је што је суд на одмору током овог месеца, коначно извршење ће се можда десити за месец.“

Шта и како даље ни сам не зна. С обзиром на име и шта је све учинио за Сарајево и БиХ за очекивати је помоћ и разумевање, међутим и то је упитно.

„Не знам ни шта ћу ни како ћу, ја сам очајан човек… У таквом стању да не могу ништа ни говорити“, поручио је утучени Пашић.

Пашић има 61 годину, поникао је у Сарајеву у којем је играо десет година. Потом је наступао две године за Штутгарт, а каријеру је завршио у Минхену 1988. године.

Играо је за репрезентацију Југославије у периоду од 1981. до 1985. године и уписао је десет наступа.