Прочитај ми чланак

ПРИШТИНА: Док туку Црногорце, цео стадион скандира „УЧК, УЧК, УЧК“ (ВИДЕО)

0

Око 150 навијача "Соколова" било је на мечу против тзв. Косова, када су у једном моменту нападнути

Није могло без нереда у Приштини, где је на стадиону „Фадиљ Вокри“ дошло до сукоба између домаћих навијача и око 150 навијача из Црне Горе који су дошли да прате меч против тзв. Косова.

Printscreen: Facebook.com/Gazeta Korniza Sport

Након што је тзв. Косово дало гол, у сектору где су били смештени гостујући навијачи, дошло је до окршаја.

Дошло је до сукоба Црногораца са редарима, а убрзо је интервенисала и полиција, па се после неколико минута чарки ситуација смирила.

У тренуцима сукоба, стадионом се сабласно орило „УЧК, УЧК, УЧК“, што је слоган тзв. Ослободилачке војске Косова, познатој по терористичким активностима током рата крајем деведесетих година.

Погледајте и како је то изгледало у снимку.

На почетку меча, када су интониране химне, чуло се звиждање док је са разгласа пуштена „Ој свијетла мајска зоро“, али су на крају ипак преовладали аплаузи.

Да Црногорци не буду толико непријатељски дочекани „потрудио“ се и председник Фудбалског савеза Црне Горе, Дејан Савићевић, који је на дан утакмице отишао на гроб бившег председника тзв. Фудбалског савеза Косова, Фадиља Вокрија.

Иначе, тзв. Косово је победило са 2:0 головима Рахманија и Мурићија у 10. и 34. минуту и сада је на само бод мање од другопласиране Чешке, којој гостују у наредном колу, које ће вероватно и одлучити ко ће на ЕУРО 2020.