Прочитај ми чланак

ПРЕМИНУО чувени кошаркаш Звезде Милета Лисица у 55. години

0

Легендарни кошаркаш Црвене звезде Милета Лисица преминуо је у 55. години после дуге и тешке болести.

Фото: КК Црвена звезда

 

Са неизмерном тугом и дубоким жаљењем смо примили информацију да је Милета Лисица, некадашњи кошаркаш Црвене звезде, преминуо после тешке болести у 55. години, објавио је портал РСБ.

Милета Лисица је рођен 12. јуна 1966. године у Прибоју. Радио је у локалној фабрици ФАП и упоредо почео да игра кошарку за локални Полиестер. Његове добре партије нису остале незапажене, па је преко Слободе из Тузле доспео у први тим Црвене звезде 1992. године.

Као крилни центар меке руке, племенитог кошаркашког кова али и велики борац на терену, давао је целог себе у дресу Црвене звезде и помогао јој да дође до две титуле првака Југославије и суперкупа Југославије уз титулу најкориснијег играча финала шампионата.

У тим годинама био је један од најбољих стрелаца и скакача Црвене звезде, а због огромног пожртвовања био је један од омиљених играча навијача клуба, који су се радо сећали „Лије“ и у годинама када је напустио Мали Калемегдан.

У Црвеној зезди је укупно одиграо 103 утакмице и постигао 1345 поена.

Поред Црвене звезде у којој је постао за кратко време, због свега што је учинио стекао статус легенде, Милета Лисица играо је за екипе Полисетсре из Прибоја где је и поникао, Слободе, Боровице из Руме, Пивоварне из Лашког, француских екипа ЛЕ Мана и Лиможа, Лавова и Новог Сада где је наставио да живи пошто је завршио играчку каријеру.

„Црвена звезда овим путем изражава најдубље саучешће породици Милете Лисице, нашег шампиона, и на првом месту доброг човека“, наводи се у саопштењу клуба.