Прочитај ми чланак

Прекинут меч Румунија – тзв. Косово због транспарента „Косово је Србија“

0

Игра се утакмица између Румуније и такозване државе Косово, а навијачи су у току меча развили добро познати транспарент "Косово је Србија".

Навијачи Румуније су истакли транспарент због ког су се фудбалери тзв. Косова повукли.

Уз транспарент на ком је писало: „Косово је Србија“, стајао је и натпис „Бесарабија је Румунија“, што је територија која се налази на граници са Албанијом.

Познат је став Румуна по питању Косова, а већ смо сведочили и ситуацији када су румунски навијачи у Приштини скандирали: „Косово је Србија“, због чега их је полиција напала и избацила са стадиона.

Овог пута је утакмица прекинута док навијачи нису склонили натписе, јер су гостујући фудбалер напустили терен у 23. минуту сусрета.

Румуни су почели опет, као и у Приштини, да скандирају: „Косово је Србија“ и „Србија, Србија“, пошто је познат однос између Срба и косовских Албанаца и проблем који датира неколико деценија уназад.

На терену су се нашла и пиротехничка средства, а скандирања је било и када је интонирана химна непостојеће државе на простору јужне српске покрајине која је 2008. једнострано прогласила независност.