Прочитај ми чланак

ПРЕГРШТ ГОЛОВА НА ЕНФИЛДУ: Ловрен у надокнади времена одвео Ливерпул у полуфинале (ВИДЕО)

0

1292281-27838484-2560-1440

Лудило на Енфилду. Водила је Борусија из Дортмунда са 2:0 и 3:1 на крцатом Енфилду, али је Ливерпул на крају славио са 4:3 и после 1:1 у Немачкој пласирао се у полуфинале Лиге Европе. Била је ово утакмица која ће се памтити.

Играо се 5. минут када је Мкхтаријан упослио Обамејанга, овај шутирао, Мињоле одбранио, а Јермен налетео на лопту и погодио за 0:1. Прави шок на Енфилду уследио је четири минута касније. Ројс је упослио Обамејанга, а играч из Габона погодио за 0:2. Тим резултатом се отишло на полувреме, а “милионери” су били на корак до полуфинала.

Ипак, Ливерпул је почетком другог полувремена одмах смањио предност гостију. Чан је упослио Оригија, а овај умешно савладао Вајденфелера за 1:2. Домаћи навијачи су се понадали преокрету, али је Ројс у 57. минуту повисио на 1:3 и опет је мук завладао на Енфилду.

Међутим, старо правило каже да Ливерпул никада не смете отписати. Период од 66. минута па све до 91. подсетио нас је на легендарно финале Лиге шампиона када је Ливерпул у Истанбулу од 0:3 стигао до титуле првака Европе. Тако нешто се догодило и сада, али на Енфилду. У 66. минуту Кутињо је смањио на 2:3, да би 12 минута касније било 3:3, стрелац је био дефанзивац Сако. Чета Јиргена Клопа је кренула на све или ништа, што јој се исплатило у 91. минуту. Тада је Милнер пробио по десном боку, центрирао, а Ловрен лопту главом сместио иза Вајденфелера за 4:3 и пласман “црвених” у полуфинале. Јирген Клоп је тако на спектакуларан начин избацио из даљег такмичења у Европи клуб у коме се прославио као тренер.

Извор: hotsport