Прочитај ми чланак

ПРЕЂИ У ИСЛАМ, МУСТАФА: Калинића твитераши разапели због изјаве о Косову!

0

И сам кошаркаш је потом ушао у расправу с неистомишљеницима

Никола Калинић подигао је прашину у српској јавности изношењем својих политичких ставова.

Српски кошаркаш је дао неку врсту политичког интервјуа за „Блиц“ у коме је говорио о многим актуелним друштвено-политичким темама, а дотакао се и проблема Косова.

Између осталог српски кошаркаш је навео да је време да Срби прихвате неке ствари које су постале реалност, и да би питање проблема Косова требало што пре решити, али и да се наш народ мора решити неких илузија из прошлости по његовом мишљењу.

– Хајде да решимо више тај проблем, извучемо шта можемо и наставимо даље – каже Калинић и додаје да је косовски бој био пре 600 година, а већ доста деценија то није „наша“ територија, нека ме, каже, исправе старији и паметнији ако грешим. Нико не живи од прошлости и што се пре помиримо са садашњошћу и наставимо даље, боље ће нам бити. Нисмо небески народ, нити смо икада били, имали смо светлих момената у прошлости, али морамо да се помиримо с тим да смо сада мала и небитна тачка на огромној мапи света – рекао је између осталог Калинић.

Већина тих његових ставова никако се није допала већем делу Србије, што се и могло у неку руку очекивати, а то је јасно и на основу реакција и писања по његовим Твитер профилу од стране оних који су прочитали интервју.

На његову адресу стигли су бројни одговори његових неистомишљеника који су га жестоко напали због изнешених ставова.

https://twitter.com/nikola_kalina/status/1089528426380300293

Сам кошаркаш није се либио ни да са онима који су га критиковали уђе у дискусију око изнетог мишљења и гледишта.

Посебно су се жестоко расправљали и око мишљења о сопственом народу, нацији, његовом карактеру, понашању, јер је према мишљењу већег дела твитераша Калинић подлегао стереотипима о Србима пласираним из западних медија, те да је на неки начин понизио свој народ, не само у интервјуу, него и током саме расправе.

Целу дискусију Калинића са твитерашима можете погледати овде:

https://www.espreso.rs/sport/kosarka/343583/predji-u-islam-mustafa-ti-si-sa-srbijom-zavrsio-kalinica-tviterasi-razapeli-zbog-izjave-o-kosovu?fbclid=IwAR1RZh-3k1y0rBzLDRnzrNfvtTmX-nl3kSLByxIZ_qg2PDijcJBqJ-foQfY

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!