Прочитај ми чланак

ПОВРАТАК ШАМПИОНА Новак уписао прву победу у 2022. години, „разбио“ противника

0

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић одиграо је данас први меч у 2022. године и из њега изашао као победник! У првом колу турнира у Дубаију је декларисао Лоренца Мусетија са 6:3, 6:3.

Лако је савладао 58. тенисера на планети, након свих проблема и депортације из Аустралије, као и велике паузе коју је стицајем околности направио.

У мечу није имао много проблема, на време је правио брејкове, па противник није имао чему да се нада у Дубаију.

Изједначено је у првом сету било само у прва три гема, када су тенисери чували сервис, а онда је српски играч први нанео ударац ривалу – искористио је другу брејк лопту и повео са 3:1.

Мусети је покушао да узврати у наредном гему, имао је три брејк лопте, али је Новак успео да се ишчупа и потврди брејк за 4:1. Уједно, то је била једина опасност за првог рекета света у првом сету, па је овај део игре лако привео крају и славио са 6:3.

У другом сету је, за коначан исход, пресудан био трећи гем – тада је Новак са нулом одузео ривал противнику, повео је са 2:1, затим лако и материјализовао стечену предност, па се чинило да је са 3:1 све готово.

Чувао је Новак и након тога сервис, мада је Италијан све радио не би ли му покварио планове. А најтеже је свакако било у шестом гему, када је Новак био на мукама. Имао је Мусети четири брејк лопте, када је искористио и нервозу нашег аса, међутим није успео да му одузме сервис – Ђоковић се некако извукао, па је дошао до 4:2.

Након тога је све ишло лакше за српског тенисера, па је Ђоковић привео посао крају и славио са коначних 6:3, 6:3.

Пласирао се Ђоковић у осмину финала, где ће играти са победником меча Карен Хачанов – Алекс де Минор.