Прочитај ми чланак

Португалија из три шута дала два гола за пораз Орлића на отварању ЕП

0

У пољском Бидгошћу пред нешто више од 10.000 гледалаца пулени селектора Ненада Лалатовића лоше започели напад на европску круну

ФОТО: uefa.com

Млада фудбалска репрезентација Србије поразом је почела учешће на Европском првенству у Пољској, пошто је у првом колу Групе Б у Бидгошћу изгубила од Португалије са 0:2.

Португалија је боље почела утакмицу и до прве добре прилике стигла у четвртом минуту после прекида који је извео Фернандес са десне стране. Он је у петерцу пронашао Рубена Невеса који је солидно захватио лопту, али је погодио стативу.

Србија је постепено почела да преузима иницијативу, а добру прилику у 11. минуту имао је Марко Грујић после додавања Милана Гајића са десне стране, али је у последњи час ударац фудбалера Ливепрула изблокирао Кансело.

Екипа Ненада Лалатовића имала је контролу над утакмицом, али је Португалија из контре у 37. минуту стигла до предности. Поденса је центрирао са левог бока, а голман Србије Вања Милинковић-Савић је зауставио његов центаршут на првој стативи, да би на лопту натрчао Гуедес и лопту главом проследио у небрањену мрежу.

Орлићи се нису зауставили после примљеног гола, чак су и у другом делу констатно имали иницијативу, али осим два добра покушаја Немање Радоњића и једног Марка Грујића нису озбиљније угрозили гол ривала, који је после проигравања Рената Санчеса у 88. минуту ка Фернандесу стигао до другог гола и тако практично решио утакмицу.

У другој утакмици Групе Б вечерас се од 20.45 састају Македонија и Шпанија.

Пласаман у полуфинале Европског првенства за младе пласираће се само првопласиране селекције и најбоља другопласирана из три групе.