Прочитај ми чланак

Пораз Зимоњића и Крајиновића, Британија води 2-1

0

Ненад Зимоњиоћ и Филип Крајиновић поражени су од Доминика Инглота и Џејмија Марија у трећем мечу четвртфинала Дејвис Купа између Србије и Велике Британије.

Foto: StarSport

Foto: StarSport

Британци су славили после борбе 160 минута игре и борбе у четири сета – 6:1, 6:7(2), 6:3, 6:4.

После два меча резултат је био 1:1, у првом сусрету Јанко Типсаревић изгубио је од Кајла Едмунда 3:0, а Душан Лајовић лако и убедљиво савладао Џејмса Ворда, такође без изгубљеног сета за изједначење

Британци су лако и убедљиво стигли до вођства у сетовима, после свега 28 минута игре, али су наши момци успели да се врате и кроз тај-брејк стигну до изједначења.

Егал је трајао све до краја трећег сета, када је дупла сервис грешка Ненада Зимоњића била кобна за нови изгубљен сет и поновно вођство тима Велике Британије. Начин на који је изгубљен сет утицао је на наш тим, који је већ на старту четвртог претрпео нови брејк, а Британци га нису испустили и сервисима Доминика Инглота потврдили тријумф.

У недељу следе и преостала два сингл меча, а до полуфинала ће стићи тим који први оствари три победе.

Раним брејком Британци су држали ритам, Змиоњић и Крајиновић пропустили су једну прилику да одузму сервис ривалима. Инглот и Мари допустили су српском дублу само један гем и освојили сет после мање од пола сата игре на Ташмајдану – 1:6.

Потпуна другачија слика у другом сету. Србија је заиграла много боље. Није било брејка ни брејк прилика све до деветог гема када Британци пропуштају три шансе, а два гема касније још једну. Сет је тако морао да буде одлучен тек у тај брејку који Србија добија са убедљивих 7:2 – 7:6.

Почетак трећег дела меча није нам донео превише узбуђења, оба тима чувала су своје сервисе, а иако смо видели две брејк шансе, по једну на обе стране, сервери су то без већих проблема неутралисали.

После егала на 3:3, Британци су без изубљеног поена поново повели, а потом и направили, испоставиће се, кључан брејк за ново вођство у сетовима. Зимоњић био је на сервису, наш тим спасао је четири брејк лопте, али је онда Ненад одсервирао дуплу грешку и практично поклонио брејк ривалима. Они то никако нису желели да пропусте, па су новим гемом без изгубљеног поена повели са 2:1 у сетовима – 3:6.

Начин на који је наш тим изгубио трећи сет у великој мери је утицао на њих, што су ривали поново казнили направивши брејк већ на старту наредног дела игре. Још једном се испоставило да је један одузет сервис био кључан, Зимоњић и Крајиновић створили су једну прилику за повратак, али је Инглот сервисом неутралисао и потом потврдио тријумф свог тима – 4:6.