Прочитај ми чланак

Пораз Србије у великом дербију, без решења за Хрвате

0

Ватерполисти Србије поражени су у великом дербију од репрезентације Хрватске са 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, 4:4), у 4. колу Олимпијских игара, па следи веома битан дуел са Црном Гором у последњем колу за пролаз даље.

Овај сусрет обећавао је велики број голова, тако је и било јер обе селекције гаје нападачки стил. Од почетка су Хрвати боље заиграли, казнили све пропусте у нашој одбрани и стечену предност све време чували.

Кренуле су „баракуде“ са 5:1, пробудили су се потом „делфини“, али недовољно за велики преокрет…

Успели су изабраници Дејана Савића у другом полувремену и да изједначе (8:8), након чега је уследила нова серија распуцаних комшија и на крају су ватерполисти Србије, после Шпаније, претрпели и други пораз на турниру у Токију.

Најефикаснији у победничком тиму били су Маро Јоковић и Пауло Обрадовић са по четири гола, три је постигао Перица Букић.

У нашем тиму предњачио је Никола Јакшић са три поготка, по два пута су се у стрелце уписали Филип Филиповић и Страхиња Рашовић.

Ове селекције имале су пре међусобног дуела по две победе и један пораз, па је сада Хрватска обезбедила пласман у четвртфинале и играће са Шпанијом за прво место у групи. Ватерполисте Србије у последњој рунди у понедељак очекује окршај са Црном Гором за пролаз даље. У нокаут фазу пролазе четири репрезентације из сваке групе.

Србија – Хрватска 12:14 (3:5, 1:1, 4:4, 4:4)

Базен: Тацуми центар (Токио). Судије: Мајкл Голденберг (САД), Мајкл Цварт (Холандија)

Хрватска: Бијач, Лончар, Врлић, Бушље, Мацан, Обрадовић, Милош, Јоковић, Гарсија, Вукичевић, Букић, Фатовић, Марцелић. Селектор: Ивица Туцак.

Србија: Г. Пијетловић, Мандић, Дедовић, Ранђеловић, Лазић, Д. Пијетловић, Рашовић, Алексић, Јакшић, Филиповић, Прлаиновић, С. Митровић. Селектор: Дејан Савић.

КРАЈ Пораз Србије

Хрватска је победом 14:12 прошла у четвртфинале, док ватерполисте Србије очекује окршај с Црном Гором за пролаз.

31′ Да ли „касно палимо“?

Чини се да је буђење касно стигло, али Страхиња Рашовић је са два гола мало вратио неизвесност пред последњи минут – 14:12.

28′ Прлаиновић се уписао

Петерац је изнудио Ђорђе Лазић, а сигуран је био Андрија Прлаиновић да смањи на 14:10, али је времена све мање…

28′ Пречка Мандића, Србија на минус 5

Није добро, ватерполисти Србије клизе у пораз… Мандић је погодио пречку, наду је вратио Стефан Митровић на асистенцију Прлаиновића, али данас непогрешиви Обрадовић води Хрватску на плус пет и великих 14:9.

26′ „Делфини“ у све већем проблему

Распуцао се Букић и у првом минуту последње деонице погодио за 11:8, док је потом Паоло Обрадовић (4. гол) још једном матирао Гојка Пијетловића за великих плус четири…

Србија вс Хрватска ватерполоСрбија вс Хрватска ватерполо Фото:РЕУТЕРС/Гонзало Фуентес
Крај треће четвртине: Србија – Хрватска 8:10

23′ Опет губимо

Тек што смо успели да изједначимо, Хрватска је опет отишла на плус два… Најпре се у стрелце уписао Паоло Обрадовић и то трећи пут из исто толико покушаја, док се Букић побринуо за 10:8 пред последњу четвртину.

22′ ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ!

Коначно! Браво, „делфини“. Пробудио се и Душан Мандић да смањи на гол заостатка, да би Стефан Митровић потом затресао мрежу за 8:8 средином треће деонице.

19′ Хрвати опет имали плус три, али…

Опет је Хрватска боље почела, Анте Вукичевић је био стрелац за 7:4, али је Никола Јакшић узвратио у ситуацији са играчем више – 7:5.

Србија вс Хрватска ватерполоСрбија вс Хрватска ватерполо Фото:РЕУТЕРС/Гонзало Фуентес
ПОЛУВРЕМЕ Србија – Хрватска 4:6

17′ И Хрвати одлични у одбрани

Сјајно брани Бијач, тешко га је матирати, није успео ни Душко Пијетловић, па су на другој страни „баракуде“ дошле до 6:4 другим поготком Паола Обрадовића.

13′ Добро се бранимо

Одлично брани Гојко Пијетловић, скинуо је зицер Фатовићу, а потом су „делфини“ још једном, други пут заредом, издржали са играчем мање. Пропуштали смо шансе, Рашовић је погодио и стативу, па нисмо могли до изједначења…

9′ Србија се буди, серијом до минус један

Везали су „делфини“ три поготка, опет је мрежу затресао Филиповић да на почетку друге деонице буде 5:4. Хрвати су у паду, али у наредна 2-3 напада то српски ватерполисти нису успели да искористе.

8′ Крај прве четвртине: Филиповић погодио у контри

Имали смо играча више, комбиновали су Страхиња Рашовић и Филип Филиповић, и пробао је леворуки „бомбардер“ да смањи заостатак, Бијач прочитао намеру и одбранио шут, али је српска „десетка“ погодила у контри и то секунд пре краја прве четвртине – 5:3.

6′ Гол Пијетловића

Пет од пет има реализацију играча више наш „сидраш“ Душко Пијетловић на овом турниру, затресао је мрежу са даље стативе први пут у дербију да смањи на 5:2. Уследила је коначно и добра одбрана изабраника Дејана Савића.

6′ „Делфини“ делују немоћно

Није добро… Хрвати изгледају далеко боље у базену, па је Паоло Обрадовић увећао предност на 5:1.

3′ Хрвати се одлепили

После непуна три минута водили су Хрвати 3:0, јер је и Маро Јоковић погодио са десног крила када је ривал имао два играча више, потом и Бушље.

Уписали смо се тако што је Лазић изнудио бројчану предност, а Прлаиновић погодио после добре акције да смањи на 3:1.

1′ Води Хрватска

Успеле су комшије да поведу и погоде из првог напада.