Прочитај ми чланак

ПОМОЋНИ СУДИЈА ДЕРБИЈА не греши први пут

0

Пети арбитар 153. дуела Црвене звезде и Партизана Срђан Обрадовић био је главни актер и меча омладинске лиге Србије, када је досудио, благо речено, контроверзан пенал

Водећи гол Црвене звезде на 153. дербију и два дана после утакмице једна је од главних тема фудбалских заљубљеника у Србији.

Фото: Архива ВН

Сви се слажу да је Канга постигао нерегуларан гол, пошто је лопта пре него што је дошла до њега напустила игралиште, док су некадашње судије у медијским анализама арбитраже Маја Вујовића и његових помоћника сложни да је меч београдских вечитих ривала могао да има и боље дељење правде, уз оцену да је код поготка црвено-белих највећи превид направио пети судија Срђан Обрадовић, који је стајао поред стативе Партизановог гола.

Судије, као и сви, греше, али Обрадовићу се још један груби превид догодио и пре неколико година, када је делио правду на мечу омладинске лиге Србије између Напретка и ужичке Слободе. Тада је као главни судија, један од помоћника на суботњем дербију, досудио, благо рећи, контроверзан пенал за домаћина, изазвавши неверицу фудбалера и навијача Слободе.