Прочитај ми чланак

ПОЛУФИНАЛЕ! Одбојкаши Србије победили Украјину после драме! Нека се спреме Франци!

0

Србија је у полуфиналу Европског првенства у одбојци! „Орлови” су победили Украјину у четвртфиналу у Антверпену са 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9). После овог тријумфа Срби се селе у Париз где ће се за пласман у финале борити против Француза који су против Италијана славили са 25:16, 27:25, 25:14!

Није добро почело за српске одбојкаше. Украјинци су играли као да немају шта да изгубе. Што и јесте било тачно. Нико од њих није очекивао да се нађу међу осам најбољих селекција Старог континента. Па су решили да максимално намуче Србе који су до овог меча забележили пет победа и изгубили само један сет.

Први сет су одиграли Украјинци као у трансу! Све им је ишло од руке, а сервис поготово! Срби су се мучили, видело се да имају притисак на леђима и да је најгоре играти унапред добијене утакмице. Дозволили су себи да изгубе први сет, али онда су се дигли.

– Људи, не морате много да се трудите да све буде перфектно! Понекад тако не иде! Што једноставније је понекад боље – загрмео је између сетова Боба Ковач на своје пулене!

И послушали су га! Њавише Урош Ковачевић и Александар Атанасијевић који су распаметили Украјинце у наредбна два сета сјајним поенима. Њих су у стопу пратили Немања Петрић и Срећко Лисинац. Преокренула је Србија на 2:1 у сетовима, а онда, стала…

У жељи да што пре добију четврти сет и заврше меч, Срби су у њој изгорели. Грешили су са свих позиција, а Украјинци су се само пумпали самопоуздањем! Били су упорни у намери да изборе пети сет и у томе успели.

А у петом сету, Срби су били маестрални! Када је било тешко Ковачевић и Атанасијевић су показали класу и одвели Србију у полуфинале!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!