• Почетна
  • СПОРТ
  • ПОЛИЦИЈА: Осујетили смо покушај управе ФК Партизан да преко навијача прекине дерби
Прочитај ми чланак

ПОЛИЦИЈА: Осујетили смо покушај управе ФК Партизан да преко навијача прекине дерби

0

462869_derbi260414rasfoto-marko-metlas02_f

Управа ФК Партизан планира да преко навијача, пред сам почетак данашњег дербија убаци и запали већу количину пиротехнике, како се, због нереда утакмица не би одржала.

Ову информацију данас је добила београдска полиција која ће због тога извршити претрес Управне зграде, играча и стручног штаба, ексклузивно сазнаје „Блиц“. Полиција у овим тренуцима приводи на десетине навијача.

Током ноћи су навијачи ограду на северној трибини премазали запаљивим лепком, са циљем да је запале када стигну Делије на том делу стадиона у Хумској.

– Добили смо информацију да због бодовне разлике, Управа ФК Партизан планира да преко навијача издејствује прекид утакмице. Полиција ће због тога предузети све неопходне мере. Извшиће се контрола зграде стадиона у Хумској, претрес играча и припадника стручног штаба, који према нашим сазнањима, имају задатак да унесу пиротехничка средства на стадион – кажу у полицији.

462888_derbi-zaplena-pirotehnike260414rasfoto-marko-metlas-2_ff

Полиција је, након сазнања о планираним нередима, започела интензивно привођење навијача који су кренули пут стадиона у Хумској.

Приведено је на десетине навијача, код којих су нађена пиротехничка средства, ножеви и предмети погодни за напад.

Током ноћи су навијачи ограду на северној трибини премазали запаљивим лепком, и тренутно се ради на санацији тога.

На југу стадиона у шахти тоалета полиција је око 16 сати пронашла четири ранца у којима је било 80 бакљи и 186 димних бомби.
 
Полиција је на стадиону пронашла четири ранца у којима је било 80 бакљи и 186 димних бомби.

– Овом запленом су потврђене оперативне информације полиције да се спремају нереди – кажу за Блиц у полицији.

 15 минута касније, на западу, испред магацинског простора нађена су још два ранца, са већом количином пиротехнике. А накнадним претресом нађено је још 64 велике димне бомбе, 86 мањих димних бомби, 80 бакљи, један боксер, и једна реплика пиштоља.

Дирекција полиције, београдска полиција и Жандармерија  максимално су ангажовани на обезбеђењу јавног реда и мира, са намером да сви виновници који планирају нереде буду приведени.

Ухапшени навијачи испред Истока

Дошло је до хапшења навијача испред источне трибине стадиона у Хумској, а испред северне трибине је дошло до инцидента када је већа група навијача Звезде сукобила се са полицијом, упаљено је неколико бакљи, али се интервенцијом полиције ситуација смирила.

Навијачи Црвене звезде су тек сат времена пре почетка меча почели да улазе на северну трибину, што није било могуће док се није уклонио лепак којим је била намазана ограда на трибини за гостујуће навијаче.

Играчи оба клуба стигли су око 17.30 на стадион у Хумској, око ког није било нереда у том периоду.

(Блиц, Фото М. Метлаш / РАС)