Прочитај ми чланак

Поледица уз Коромана: Наш фудбал најкорумпиранији у Европи

0

Мирко Поледица, председник Синдиката професионалних фудбалера "Независност", стао је иза ставова Огњена Коромана, бившег играча који је причао о намештањима и махинацијама у српском фудбалу.

Короман је у недељу приведен у беогтрадску полицију на информативни разговор због, како је рекао за наш портал, изјава о Звездану Терзићу и Славиши Кокези, генералном директору Црвене звезде и председнику Фудбалског савеза Србије.

FOTO: YouTube/Sport Klub

Њих двојица су неретко мете објава Коромана на друштвеним мрежама, а Поледица тврди да Огњен не износи неистине, те да и он сам критикује, само на сведенији начин.

“Ја сам научио ту школу и дуго радим овај посао. Научио сам да не могу нешто да кажем ако не могу то да браним неким аргументима. Не могу да будем одговоран за друге људе који раде такве ствари, али кад год ја нешто напишем, могу то да браним. Врло сам опрезан да никога не повредим у смислу да га лажно не оптужим или да кажем нешто што није истина”, рекао је Поледица за портал Нова.рс.

За бившег играча Звезде, Портсмута, Спартака, крагујевачког Радничког, ОФК Београда, Динамо Москве, Крила Совјетов, Терека и Инчона каже да је емотивац и да зато наступа без задршке.

“И кад имам промил да нисам сто посто сигуран, нећу то урадити. Али кад напишем, онда и стојим иза тога. Огњен је емотивац, он је мој добар друг и можда превише емотивно наступа. Иако то што прича, то је све истина, али кад уђемо мало у дубљу анализу, много је тешко то доказати у формално-правном смислу, мада сви знамо да се дешава, дуги низ година. Он је све у праву, али више имам утисак да то ради из емоције, видим да га боли то што се дешава. Боли сваког нормалног човека, јер је ово најкорумпиранији фудбал који постоји у Европи, нема корумпиранијег. Тај аргумент могу да браним на било ком суду”, јасан је Поледица.