Прочитај ми чланак

Пола Партизана премало за ФМП

0

160782596452f53977cae14938221477_orig

Кошаркаши ФМП из Железника трећи су полуфиналисти Купа Радивоја Кораћа, пошто су у четвртфиналу, после продужетака савладали екипу Партизана са 95:89.

У мечу са ФМП-ом, одавно десетковани ‘црно-бели’ били су додатно ослабљени пошто нису играли Богдановић, Кинзи, Тепић и Ловерњ, док су још од раније повређени Давис Бертанс, Лео Вестерман и Драган Милосављевић.

Током већег дела утакмице ФМП је контролисао игру, али се Партизан вратио у последњој деоници. До краја меча играло се у егалу, а ФМП је могао до победе јер је имао два поена предности и напад. Филип Човић је изгубио лопту, а седам секунди пре краја регуларног дела, Михајло Андрић је погодио са полудистанце и изборио продужетак.

Међутим, у петој деоници екипа из Железника везала је неколико тројки и стекла двоцирену предност, коју Партизан није успео да врати.

Победничку екипу предводио је Никола Чворовић који је одиграо меч каријере забележивши индекс 40 и дабл-дабл. Чворовић је постигао 27 поена (7-10 за три), имао 11 скокова и 4 асистенције. Филип Човић, који је одиграо одлично у продужетку, постигао је 16, а Марко Гудурић и Огњен Добрић по 14 поена.

Најефикаснији у Партизану био је Петар Аранитовић са 20 поена, а двоцифрени су још били Гагић (15), Андрић (15), Дало (14), Мусли (12) и Шалић (11).

Утакмици је присуствовао и селектор Србије Саша Ђорђевић, а навијачи Партизана вређали су тренера ФМП-а Милана Гуровића.

ФМП ће се у полуфиналу састати са бољим из дуела Мега Визура – Црнокоса, који је на програму од 21 час.

(Б92)