Прочитај ми чланак

ПОКИДАЈ ШАЋИРИЈУ ОНЕ СКРАЋЕНЕ ДЕБЕЛЕ НОГЕ: Фудбалер Звезде послао поруку Радоњићу

0

Фудбалска репрезентација Србије увелико се спрема за Мундијал у Русији, а меч који већ сада привлачи највише пажње је друга утакмица ''Орлова'' са селекцијом Швајцарске.

Окршај Србије и Швајцарске на Мундијалу неће бити интересантан само због тога што ће се у групи састати две европске екипе, већ и због чињенице да су неки фудбалери Србије рођени у Швајцарској, али и обрнуто.

foto: vijesti

 

Један од њих покренуо је праву лавину коментара на друштвеним мрежама. Реч је о Џердану Шаћирију који је навијачима представио копачке у којима ће играти у Русији.

Оно што је одмах упало у око јесте застава лажне државе Косово која се налази на задњем делу копачке, а на овакву провокацију нису остали имуни ни наши репрезентативци. Најпре се огласио Александар Пријовић, а онда су путем друштвених мрежа јавили и остали.

foto: kurir

Недуго после меча са Шпанијом (1:1), Шаћири је дао интервју у којем је рекао и ово:

“Наше Косово је било у рату са Србијом, зато ће утакмица са Србима бити посебна и нормално је да се повезује са политиком.“

Ово је изазвало бурну реакцију фубалера Звезде, тачније Стојковића и Гобељића, који су послали поруке путем друштвених мрежа Немањи Радоњићу који је на окупу са репрезентацијом у Аустрији.

“Радоња, уђи му једном за брата,“ поручио је Гобељић репрезентативцу и клупском колеги Немањи Радоњићу, једном од најбољих у тиму Србије на мечу са Чилеом.

Филип Стојковић је био још конкретнији.

“Покидај му оне скраћене дебеле ноге,“ написао је десни спољни Црвене звезде.

Лако се стиче утисак да је у питању пре свега шала, али очигледно да фудбалери из Србије не заборављају тако лако речи репрезентативца Швајцарске.