Прочитај ми чланак

ПОИГРАВАЊЕ УГЛЕДОМ НАЦИОНАЛНОГ ТИМА: Праве циркус од репрезентације!

0

Аматеризам! Младен Крстајић дозволио да Тошић, Костић, Тадић и Коларов напусте репрезентацију због наводних повреда, а уместо њих позвао играче из Суперлиге Симоновића, Филиповића, Аксентијевића и Ивановића

Младен Крстајић, в. д. селектора Србије, дозволио је четворици играча да напусте репрезентацију због повреда и уместо њих одмах позвао квартет из домаћих клубова, који ће се екипи придружити у Јужној Кореји.

Foto: Screenshot: YouTube/FSSrbije

Због повреда су обавеза ослобођени и враћени својим клубовима штопер Душко Тошић (Бешикташ), леви бек Александар Коларов (Рома), везни Душан Тадић (Саутемптон) и крило Филип Костић (Хамбургер), а њихове замене у Бусану биће штопер Милош Симоновић из Напретка, леви бек Вождовца Александар Филиповић, десни бек нишког Радничког Никола Аксентијевић и офанзивни везни Спартака Ђорђе Ивановић.

Ако је азијска турнеја служила за попуну касе ФСС, онда је ова мисија имала смисао. Све друго је чист аутогол. Репрезентација се неколико месеци пред излазак на СП у Русији претвара у циркус, уместо да се уиграва за најважније такмичење. На страну то што проблем са упражњеним местом селектора није ни близу решења, али како се после само 90 минута пријатељске утакмице у Кини бројчано стање репрезентације смањује чак за четворицу играча? Ако је Коларов осећао проблем зашто је вођен на тако далеки пут? Каква се корист очекује од квартета из Србије ако ће тек вечерас, и то у најбољем случају, стићи у Јужну Кореју, после најмање 24 сати путовања уз неколико авионских преседања до града Бусана (стадион Улсан Мунсу, 10.00) где се игра пријатељски меч у уторак (12.00)?

Шта се очекује од фудбалера који мењају десет временских зона и зашто се на такав начин неко поиграва угледом националног тима ако се зна да неуспеси доносе пад на ФИФА ранг-листи и угрожавање позиције пред нека нова такмичења?

Лука Јовић
ПОБЕДИЋЕМО И ЈЕРМЕНИЈУ

Млада репрезентација Србије славила је у Бечу против Аустрије резултатом 3:1 и тако зацементирала прво место у групи за пласман на ЕП. Наредни меч „орлићи“ играју у Јерменији у уторак.

– Знали смо да Аустријанци играју на тучу и фудбал који нама не одговара, али смо знали сваког тренутка шта хоћемо. У Јеревану идемо по бодове, ми и без Жилета, Радоње и Грује имамо квалитет – рекао је стрелац Лука Јовић.

Искусни дефанзивац
ПЕЈЧИНОВИЋ: И ЈА БИХ НА СП

Немања Пејчиновић, дефанзивац московске Локомотиве, иначе лидера фудбалског првенства Русије, нада се да ће играти за Србију на Мундијалу.

– Са задовољством бих играо за репрезентацију Србије на СП у Русији! Али за то је потребно много рада. Славољуб Муслин више није селектор и поставиће ускоро новог стручњака. И није ли то одлична прилика да докажем да заслужујем позив – изјавио је српски фудбалер за ТАСС.