Прочитај ми чланак

Пикси одбио ФСС, Саво Милошевић пред промоцијом као селектор

0

Фудбалери Србије су, по свему судећи, сазнали име новог селектора. Ову функцију би ускоро требало да преузме Саво Милошевић.

Након неколико недеља спекулисања ко би могао да постане тренер “орлова” одлука је пала на бившег тренера Партизана, преноси “Спортски журнал”.

YouTube
Savo Milošević pred Čukarički: Dozvolio sam da budem iskorišćen

Овај лист наводи да је Милошевић избио у први план након што су пропали преговори са Владаном Милојевићем и Драганом Стојковићем Пиксијем. Очекује се да Извршни одбор ФСС ускоро потврди ову одлуку, а онда би Милошевић могао да буде промовисан.

Уз то се претпоставља да ће његов први помоћник бити Радован Ћурчић, који је у у “Парном ваљку” био део Милошевићевог стручног штаба.

Ћурчић је и сам био селектор Србије, најпре од 16. до 25. новембра 2014. године као привремено решење, а онда је био и званично постављен на ову функцију коју је обављао до 27. априла 2016. године.

Уз то је био привремено решење и од 17. октобра до 21. маја 2012. године. У свим својствима је сакупио 15 мечева на којима је предводио национални тим.

“Орлове” већ у марту очекује старт квалификација за Светско првенство у Катару, а у првом дуелу ће у Београду дочекати Републику Ирску (24. март). У групи се налазе још Португал, Азербејџан, Луксембург и накнадно придодати Катар.