Прочитај ми чланак

Петковић потписао, Партизан чека још и …

0

djurdjevic_620x0

(Вечерње новости)

Млади репрезентативац дрес ОФК Београда заменио је за шампионски црно-бели, а ускоро би исти могао да задужи и играч Рада око кога се преговара.

Један гол мења све. Талас негативности који је добро љуљао црно-бели брод последњих недеља примирио је гол Милоша Јојића у 69. минуту меча против Туна и увео га у мирну луку. Увео га је тамо где може резонски да се комбинује и планира. Тако су црно-бели практично исте вечери активирали опције за довођење нападача Рада Уроша Ђурђевића, који већ дуже време фигурира као потенцијално појачања српског шампиона.

КОЈИЋ У РАДУ

Уколико се преговори са Радом око ангажовања Уроша Ђурђевића заврше позитивно у супротном смеру би требало да крене нападач Партизана Немања Којић.
– Мислим да би за Немању било најбоље да наредних шест месеци игра за нас и да касније евентуално оствари трансфер у иностранство – потврдио је могућност реализације „трампе“ први човек Рада Ранко Стојић.

И док се чека договор са првим човеком Рада Ранком Стојићем, преговори са Звезданом Терзићем и ОФК Београдом су успешно завршени – дефанзивац Марко Петковић је задужио дрес Партизана и потписао уговор на наредне четири године. Тиму Вука Рашовића новајлија ће се прикључити у понедељак.

Сада када се Лига Европе јасније види и када је потребно још 90 минута доказивања да Тун није у рангу црно-белих у Хумској су одлучили да крену у офанзиву. .

Удаљавање од првобитног плана да Ђурђевић стигне међу црно-беле су диктирале иностране понуде, пре свих Удинезеа и Андерлехта, али како се ближио крај летње пијаце прича са Партизаном је постајала све актуелнија. Да би Урош у суботу против Нишлија требало да одигра последњи меч за Рад пре селидбе у Хумску индиректно је потврдио и први човек „грађевинара“ Ранко Стојић.

– Жеља играча је да пређе у Партизан јер тамо има доста другара и сигурно је да би имао прилику да играчки сазри и постигне доста голова што би му обезбедило бољу проходност ка Европи. Постоје још опције за одлазак у иностранство, али у понедељак, уторак ће све бити познато – каже Стојић.

Офанзиву Партизана у финишу прелазног рока требало би да комплетира задњи везни Краснодара и црногорски репрезентативац Никола Дринчић, као и један штопер који још није искристалисан у плановима челника црно-белих. Дринчићу је остало још годину дана уговора у руском тиму, али је његов статус значајно промењен после одласка Славољуба Муслина, па би у Партизан могао да дође и без обештећења.

Интересантно је да у дану када је у Хумској прелазни рок био живљи него у претходна два месеца није било никакве реакције. Спортски директор Алберт Нађ је пажљиво саслушао наше питање везано за три потенцијална појачања и само кратко одговорио.

– Не бих ништа да коментаришем.