Прочитај ми чланак

Паспаљ: Дивац је добро – није срце већ желудац

0

1(Спорт26)
Председник Олимпијског комитета Србије и легенда домаће кошарке у среду је примљен у болницу услед унутрашњег крварења у желуцу, али му је стање стабилно.
Иако је јавност баратала податком да је у питању и много већи проблем, истина је да се Владе осећа добро, а да су крварење вероватно изазвали лекови које је узимао против болова у кичми.

Његова супруга, Снежана Дивац је у изјави за телевизију „Хигх Оне ХД“ истакла да је срећа што њени страхови нису били оправдани.

– Имао је унутрашње крварење. Срце је у реду, добио је трансфузију и осећа се добро. Изаћи ће сигурно до следеће недеље. Свако од нас има неки праг који када пређемо, морамо да пукнемо. Мислим да је на крају и добро све што се десило јер сам страховала да је реч о проблемима са срцем.

Потврду ових речи током јучерашњег дана добили смо и од Жарка Паспаља:

– Владе је добро, зар неко сумња да таква људина не може да се избори са неким проблемом. Није у питању срце, већ желудац, најкасније до краја недеље ће бити пуштен на кућно лечење – каже за „Блиц“ Жарко Паспаљ, отклањајући бојазан да је Дивац примљен у ургентни центар због срчаних сметњи.

– Нема никаквог разлога за страх. Ко је очекивао да њега може нешто тек тако да савлада, тај га ни не познаје довољно – каже у свом препознатљивом тону Паспаљ и додаје да апсолутно нема места индицијама да је у питању срце.

– Па много би било да обојица имамо исти проблем, то већ не би било у реду (смех). Овако смо се поделили, као некада на терену, ја водим битку са срцем, а он са желуцем. И победићемо, опет!

Бивши капитен српског националног тима очекује скори Дивчев излазак из болнице:

– Одређена му је терапија, нема наговештаја, према речима лекара, да би стање могло евентуално да се погорша.Тако да ће ових дана сигурно бити пуштен кући – закључио је Паспаљ.