Прочитај ми чланак

Партизан шампион 12. пут узастопно

0

zvezda-partizan-finale-2-1370635031-322319(Курир)
Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду 68:58 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19) и тако после четири утакмице укупним резултатом 3:1 у серији освојили 12. узастопну укупно 20. у клупској историји.

После пораза од Црвене звезде у дводневном финалу националног Купа Радивоја Кораћа (69:78) и тријумфа у финалу регионалне АБА лиге у Лакташима (71:63), Партизан је освојио и државно првенство.

Шампион је боље почео меч, па је у 12. минуту после две узастопне тројке Богдановића имао десет поена предности 21:11. Изабраници тренера Вујошевића нису се на томе зауставили, већ су снажној одбрани додали двенове тројке и у 14. минуту водили 26:11.

Звезда је прве поене у другој деоници постигла тек у петом минуту (Ракочевић), а добру одбрану Партизан је материјализовао великом предношћу 29:12. У лошем проценту шута оба тима фасцинантан је податак да је Игор Ракочевић у првом полувремену био једини кошаркаш Црвене звезде, који је погодио кош из игре (4/6).

Трећа четвртина је као и читава утакмица протекла у бољој игри Партизана, који је максимално кажњавао катастрофалан шут Звезде из игре и лагано повећавао предност, која је половином трећег квартала износила плус 22 (45:23)

Половином четврте четвртине Звезда је стигла на минус 13 (46:59), али више од тога изабраници тренера  Дејана Радоњића, са катастрофалним процентом шута нису могли, па је Партизан који је друго полувреме играо бе7з поврећеног Бертанса, рутински меч привео крају.

Ток меча

Половином четврте четвртине Звезда је стигла на минус 13 (46:59), али више од тога изабраници тренера  Дејана Радоњића, са катастрофалним процентом шута нису могли, па је Партизан који је друго полувреме играо бе7з поврећеног Бертанса, рутински меч привео крају.

Четврта четвртина

Из 18 покушаја Звезда је преко Радивојевића погодила прву тројку на утакмици

У седмом минуту другог полувремена 50:26 за Партизан

Партизан из минута у минут повећава оредност и већ на половини треће деионице може да припрема славље + 22 – 45:23

Партизан максимално кажњава слаб шут Звезде, која из 15 покушаја није погодила тројку

Катић је први играч Звезде, који је уз Ракочевића погодио из игре 42:23 за Партизан

Трећа четвртина

Тренер и спортски директор Партизана Душко Вујошевић и Драган Тодорић су у свлачионицу отишли тек пошто их је полиција заштитла од предмета који су летели са трибина

Ракочевић је једини играч Звезде који је погодио шут из игре (4/6)

Партизан на полувремену води 34:21

Повреда Бертанса, Партизан води 32:19

Ракочевић је погодио прва четири поена за Звезду у наставку 29:16

Каква рампа Бертанса Катићу, који је покушао да закуца, Партизан води 29:12

Катић поеном са пенала прекида серију гостију. Звезда за три минута није погодила из игре

И Бертанс погађа тројку 26:11

Партизан потпуно конреолише дешавања на паркету а Богдан Богдановић има већ 11 поена

После две тројке Богдановића Партизан има највећу предност 21:11

Мања туча и кошкање на трибини изнад партера са Звединим навијачима.

Друга четвртина

Партизан је први период решио у своју корист 15:11

Тројка Милосављевића, Партизан води 13:8

Половином прве деонице Партизан има предност од 8:5, а игра се веома нервозно

Прва четвртина

У дворани су Дејан Станковић, Немања Недовић, Славиша Кокеза, Зоран Стоајдиновић…

У тренутку кад је тренер Партизана Вујошевић улазио у халу на терен долетела гомила предмета. Један пао поред Скота, који га је узео и гађао Нелсона уз осмех.

Полиција је присутна у свим околним улицама око хале Пионир и забрањује пролаз и задржавање у свим мањим улицама. Кордони жандармерије забрањују пролаз свима кроз пролазе међу зградама око дворане, и терају све групе да се не задржавају већ прођу до сале главним улицама. Око сале је гужва, а кордони полиције се налазе свуда наоколо.

У сали су све трибине одвојене од терена са две ограде и простором између, а повећан је и број редара. Малобројни навијачи Партизана одвојени су од остатка сале двоструким кордоном жандармерије и кордоном редара, као и празним простором између.