Прочитај ми чланак

Партизан пред ‘Гробарима’ представио нови тим

0

KK Partizan5859

У сјајној атмосфери у београдском Пиониру, Партизан је у уторак увече представио екипу за предстојећу сезону која почиње 5. октобра.

У наступајућој сезони, екипа под “диригентском палицом“ Душка Вујошевића браниће трофеје у АБА лиги, као и домаћој Суперлиги, а покушаће да и у најјачем европском такмичењу направи корак даље и избори пласман у Топ 16 фазу Евролиге.

Велики број навијача се окупио у хали “Пионир“ током званичне промоције екипе, а како се и очекивало, највеће овације припале су дугогодишњем стратегу “Парног ваљка“ Душку Вујошевићу.

Осим искусног тренера, пред Гробаре су изашли и следећи играчи, који ће од наредног викенда покушати да остваре поменуте циљеве Партизана у новој сезони: Вестерман, Дало, Богдановић, Милосављевић, Кинси, Андрић, Ловерњ, Безбрадица, Гагић, Мусли, Милутинов, Шалић.

Недостаје Давис Бертанс, који се и даље опоравља од повреде лигамената колена, а чији се повратак на паркет очекује до Нове године.

“ ‘Гробари’, добро вече! Хвала вам што сте дошли, пуно нам то значи. Знате и сами да смо се увек окупљали на Калемегдану, али ево, због времена смо дошли у Пионир, због јесени, али после овакве кише дође и сунце. Тако ће бити и нама. Заједно ћемо сачекати то сунце“, рекао је Душко Вујошевић.

„Циљеви су исти као и претходних година: одбрана титуле у Јадранској лиги, као и Супер лиги Србије. Ззелимо и што бољи пласман у Евролиги“, истакао је Вујошевић.