• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ПAРТИЗAН ПОБЕДИО ЗA ЗВЕЗДУ! Црно-бели разбили Цедевиту и „поклонили“ црвено-белима бољу позицију
Прочитај ми чланак

ПAРТИЗAН ПОБЕДИО ЗA ЗВЕЗДУ! Црно-бели разбили Цедевиту и „поклонили“ црвено-белима бољу позицију

0
Фото: Хина -Дарио Грзељ

Фото: Хина -Дарио Грзељ

Кошаркаши Партизана су у претпоследњем, 25. колу АБА лиге, више него убедљиво савладали Цедевиту са 82:61 (29:24, 19:10, 16:12, 18:15) и тако послали Звезду на друго место регионалног такмичења.

Дворана: „Ранко Жеравица“. Гледалаца: 4.500. Судије: Саша Пукл, Дамир Јавор и Игор Драгојевић.

Партизан: Цветковић 5, Аранитовић, Џонс 21, Мурић 15, Маринковић 4, Витковац 3, Копривица 2, Магдевски, Милутиновић, Вилијамс 12, Врабац 4, Вилсон 16.
Цедевита: Пулен 10, Вајт 1, Катић, Пилепић 6, Бабић 3, Жганец 1, Вокер 7, Билан 13, Мазалин, Гордић, Жорић 7, Араповић 8.

Ово је вереватно победа којој су се једнако, ако не и више од навијача Партизана, обрадовали и навијачи Црвене звезде!

Црно-бели су највећем ривалу практично осигурали друго место на крају шампионата, наравно, под условом да Звезда у последњем колу на домаћем терену савлада Крку.

Партизан је од почетка контролисао утакмицу, и ниједног тренутка није дозволио екипи Цедевите да доведе у питање победника овог дуела.

Мотивисано, као да им од овог сусрета зависи опстанак у Јадранској лиги играли су изабраници Александра Џикића, а истакао се амерички трио – Џонс, Вилијамс, Вилсон, којима је подршку пружио и Едо Мурић.

Црно-бели су у другој деоници дошли до двоцифрене предности и нису је испуштали до краја сусрета.

Сјајно су играли на обе стране терена, па су пљуштале тројке, али и сјајне одбране и „банане“.

Са друге стране, Цедевита је одиграла веома лоше у мечу у којем су могли практично да обезбеде друго место и предност домаћег терена у полуфиналу плеј офа.

Једини донекле расположен био је Миро Билан са 13 поена, док је Пулен убацио десет. Код победника је најбољи био Џонс са 21 поеном, Вилсон је убацио 16, Мурић један мање, а Вилијамс 12.

ТОК МЕЧA

Прва четвртина:

– 9:4. Бољи почетак црно-белих. Џонс је убацио шест поена, тројку је додао Вилсон, док је за госте погодио једино Билан, најпре двојку а онда и два пенала.

– 13:9. За Цедевиту погађа за сада једино погађа Билан, док су на другој страни нове поене уписали Џонс и Вилсон.

– 17:11. Коначено је неко осим Билана поентирао за госте, а то је био Вокер. Узвратио је Маринковић на другој страни тртојком уз фаул, а био је прецизан и са пенала. Проблем за црно-беле могле би да буду три личне грешке Мурића у првих пети минута меча.

– 23:16. Разиграо се Вилијамс који је успешно завршио три напада домаћег тима. Пулен је убацио пет везаних поена за госте. Уписао је се и Пилепић.

– 29:24. Наставио је вилијамс да затрпава кош тима из Загреба. Вокер је узвратио тројком, али је онда Џонс поентирао за Партизан. Затим је погодио и Пулен, а прву четвртину је поенима затворио Врабац полагањем.

Друга четвртина:

– 36:26. Жорић је први погодио у другој деоници, али је онда Цветковић узвратио тројком и запалио „гробаре“. Витковац и Врабац настављају да пуне противнички кош.

– 48:34. Џонс је убацио нове поене за црно-беле, док су за госте поентирали Пулен и Бабић. Онда је поново Џонс погодио за два. Прецизан је онда био и Вилсон, а онда је тројку погодио и Мурић, док је Билан поентирао за Цедевиту. Последње поене у првом полувремену постигао је Џонс, и то за три.

Трећа четвртина:

– 56:36. Два поена Џонса и четири Вилсона натерали су тренера гостију да већ после два минута игре у наставку затражи тајм-аут. Прве поене за Цедевиту убацио је Вокер, али је експресно одговорио Џонс, који до сада има 21 поен.

– 60:36. Феноменална игра црно-белих, који су за пет минута треће четвртине гостима дозволили само два поена. на другој страни је Вилсон погодио из контре. Закуцавање Мурића запалило је навијаче Партизана.

– 64:46. „Распуцали“ су се гости – двојка Жорића и тројка Aраповића у финишу треће деонице. Потом четири везана Вилијамса, а узвратио је тројком од таблу Бабић. Онда је нове поене убацио Aраповић.

Четврта четвртина:

– 69:49. Цветковић на једној, а Жорић на другој су први поентирали у последњих десет минута. Серију лоших напада на обе стране прекинуо је Мурић тројком. Потом је Жорић био половичан са пенала.

– 77:54. Два плус један Еда Мурића, после чега је на исти начин узвратио Aраповић. Два нова закуцавања Мурића, а за Цедевиту је два слободна бацања погодио Пилепић, док је Вилсон био половичан за црно-беле.

– 81:60. Вилсон и Копривица су погодили за Партизан, док су на другој страни били прецизни Гордић, који је убацио пет поена и Пилепић.

Извор: Информер