• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан победио Широки Бријег и са првог места чека вечити дерби (Видео)
Прочитај ми чланак

Партизан победио Широки Бријег и са првог места чека вечити дерби (Видео)

0

KK Partizsn7

Црно-бели савладали Широки Бријег 81:60 у последњем мечу 7. кола Јадранске лиге

Шампион је сам на врху!
Са врућег гостовања у Херцеговини кошаркаши Партизана су донели два важна бода, избили на лидерску позицију табеле Јадранске лиге и убедљивом – чини се никад лакшом – победом над Широким Бријегом (81:60) у последњем мечу 7. кола напумпали самопоуздање пред већити дерби са Црвеном звездом, наредног понедељка.

ШИРОКИ БРИЈЕГ – ПАРТИЗАН 60: 81 (10:24, 15:15, 16:20, 19:22)

Дворана Пецара
Гледалаца: 3.500
Судије: Херцег, Војиновић, Петек
Широки Бријег: Катић 4, Микулић, Ћорић, Петровић 2, Билиновац 9, Кастропи 6, Колс 2, Бошњак 12, Џонс 9, Бараћ 12, Бува 4, Рикић –
Партизан: Вестерман 14, Дало 8, Милосављевић 19, Богдановић 19, Кинси 2, Шалић 4, Ловерњ 10, Гагић 3, Мусли -, Милутинов 2, Безбрадица -, Андрић -.

На месту где су у прошлости често знали да се оклизну, црно-бели нису дозволили изненађење, пошто су “стегли одбрану“, затворили прилазе кошу, у нападу били прецизни са свих позиција, сипали тројке као из рукава, доминирали под кошем и предност која је средином прве четвртине нарасла на 15 поена само рутински одржавали до краја сусрета у Пецари.

Три дана после потрошње енергије у евролигашком двобоју са Фенербахчеом, израбаници Душка Вујошевића поновили су висок ниво игре у дефанзиви и дозволили противнику да први поен постигне тек на истеку четвртог минута, а све до последњег прве четвртине држали Џонса као јединог стрелца.

С друге стране, после уводних кошева Вестермана, разиграо се резервни плеј Борис Дало, постигао шест поена и ухватио пет лопти до одласка на велики одмор, а уз подршку стандардно ефикасних Драгана Милосављевића и Богдана Богдановића правио разлику која је утишала традиционално бучну публику у Пецари.

Можда би против неког јачег противника девет изгубљених лопти у првом полувремену окренуло резултат у корист противника, али Широки осим Американца Џонса и Хрвата Бошњака није имао довољно расположених појединца, па су Београђани стекли 16 поена вишка и чували ресурсе за други део.

А у њему – иста песма. Тројкама Ловерња, Богдановића и Вестермана, власник шампионског прстена одмакао је на 50:30 у 26. минуту и већ се тад знало да ће уписати шесту победу у седам рунди. Црно-бели су сјано трчали контре, долазили до лаких поена и до очаја доводили домаћина који не памти овако лош старт (2-5).

Поменута предност је неколико пута “репризирана“, да би у средином последње деонице нарасла на 77:51, највише захваљујући шуту с поља, где су успешни били Милосављевић и Богдановић, обојица су убацили по 19 поена. Тројке су биле јако оружје црно-белих, мада ништа мање убитачни гости нису били ни у рекету, где је доминирао Ловерњ.

Тако је Парни ваљак протутњао Херцеговином и најавио да спремно чека дуел са другопласираном Црвеном звездом.

(Моцарт, Фото: МН пресс)