• Почетна
  • ВИДЕО
  • Партизан победио после непостојечег пенала и сумњивог гола (Видео + ток меча)
Прочитај ми чланак

Партизан победио после непостојечег пенала и сумњивог гола (Видео + ток меча)

0

FK Partizan_orig(Б92)

Фудбалери Партизана почињу одбрану титуле у Јелен Суперлиги као и прошле године дуелом против Новог Пазара.

На стадиону Хумској је слаба посета, сакупило се око 3.000 људи.

Након елиминације од бугарског Лудогореца у уторак у квалификацијама за Лигу шампиона, тренер Вук Рашовић одлучио се за неколико промена, односно на терен је послао офанзивнију поставу.

У стартних 11 нема капитена Саше Илића, а нема ни Саше Марковића. Друштво Митровићу у нападу правиће Грбић и Малбашић.

Потпуно невероватна ситуација је код гостију из Новог Пазара који су у Хумску дошли са само 11 играча јер им није дозвољено да лиценцирају појачања.

Ток меча:

Црно-бели су од старта кренули офанзивно, а прву велику шансу имао је Гулан у 5. минуту који је након корнера шутирао са седам метара,а голман гостију је сјајно реаговао.

У првих 15-ак минута практично су се играле викторије пред голом Новог Пазара и деловало је да је само питање времена када ће одбрана гостију капитулирати.

Међутим, у 17. минуту уследио је шок за домаће навијаче пошто је Нови Пазар повео. Стрелац је након одбијене лопте Живковића био Видаковић.

Само три минута је трајала радост гостију пошто је већ у 20. изједначио Јојић. Малбашић је започео акцију и центрирао, Митровић је главом спустио лопту до Јојића који није имао тежак посао.

Пазарци су што је меч више одмицао играли све слободније па је у 31. минуту поново Видаковић направио проблеме одбрани Партизана. Два минута касније на другој страни је покушао Малбашић после корнера, а нови шок у Хумској догодио се у 34. минуту.

Кецап је кренуо у соло продор са своје половине, предриблао је двојицу играча Партизана, на крају и голмана Живковића и Остојић је на гол линији само потврдио погодак.

До краја првог дела није било превише шанси. Арифовић је због оштрог старна на Никовићу добио жути картон, а у 41. минуту Обрадовић је имао прилику након центаршута Нинковића али је промашио лопту.

Изједначио је Партизан у 53. минуту из, чини се, неоправдано досуђеног пенала. Малбашић је пробио по левом боку, заврнуо лопту на шест-седам метара уследио је шут који је Арифовић зауставио раменом и леђима, али је главни арбитар пресудио да је то пенал и црвени за играча Пазара. Пенал је реализовао, уз доста среће, Александар Митровић.

Само неколико минута касније, Партизан стиже до преокрета. Митровић је добро пратио једну контру, убацио се преко левог крила у казнени простор из другог плана, и ударцем у даљи угао савладао Будаковића.

Таман када се чинило да ће Партизан рутински привести меч крају, нови шок у Хумској десио се у 73. минуту. Изборили су се Пазарци за ударац из угла, а најбољи у скоку био је Миљан Мутавџић и проследио лопту у даљи угао гола Живковића.

У међувремену, Вук Рашовић је извршио и трећу измену, уместо Ђемба Ђембе ушао је капитен Саша Илић.

На нова узбуђења се није чекало друго. Прво су гости из Новог Пазара имали шансу за преокрет, после још једног одличног корнера, да би у следећем нападу Јојића статива спречила да постигне други гол на мечу.

Нова, најблаже речено, бизарна ситуација виђена је у 89. минуту, из које је Партизан други пут повео. Одбрана Пазара је лоше испуцала једну лопту, која је прелетела истрчалог Бонџулића. Лука је пратио њен лет, просто се закуцао у голмана Пазара, и успео да је упути ка голу. Дефанзивац Пазара је избацио с линије, а судија иза гола рекао да је прешла линију – 4:3 (1:2).

Партизан: Живковић, Аксентијевић, Гулан, Остојић, Обрадовић, Ђемба Ђемба, Нинковић, Јојић, Грбић, Малбашић, Митровић.

Нови Пазар: Будаковић, Лотинац, Мудатвџић, Кадрић, Поповић, Видаковић, Кецап, Бихорац, Арифовић, Жупић, Марковић.