• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан по шести пут најбољи у АБА лиги, Звезда још без пехара!
Прочитај ми чланак

Партизан по шести пут најбољи у АБА лиги, Звезда још без пехара!

0

partizan-zvezda-

(Курир Спорт)

Кошаркаши Партизана шести пут су освојили АБА лигу пошто су у финалу савладали Црвену звезду (71:63), која у свом првом покушају није успела да се домогне регионалног трофеја.

Меч је почео добро по Партизан који је повео 7:0, али се Звезда серијом 11:2 потпумно вратила у меч и прву деоницу решила у своју корист 18:14. У осам минута друге деонице резултат је био 8:5 за Партизан а Црвена звезда тада са две двојке Катића и једном Савовића прави нову серију и на полувреме одлази са у том моменту максималних плус седам 32:25

Серијом од 16:6 Партизан у трећем кварталу прелази у вођство 40:38. У тим моментима Звезда је погађала само прекао Катића. Са друге стране тим тренера Вујошевића је био разноврснији разиграо се Вестерман и предност је поново била на страни црно белих 45:38. После тога Партизан је стао у нападу, а Звезда са пенала успева да се примакне на 45:41.

Наступио је период игре у којем је већина поена постигнута са пенала, а трећа четвртина завршила је вођством Партизана 50:45.

Почетком последње четвртине Партизан стиче максималних плус осам (53:45), а потом Вујошевић добија техничку због приговора, после чега Звезда прилази на 50:53. Вишеструки освајач АБА лиге тројком Бертанса поново стиче седам поена предности 57:50.

Шест минута пре краја меча мало кошкање играча довело је до друге техничке грешке за обојицу тренера, што је значило удаљавање Вујошевића и Радоњића из дворане, а њихове улоге преузели су асистенти Гашић и Гуровић. По искључењу тренера два минута није било коша, а пост оба тима прекинуо је Ловерњ закуцавањем за 63:55.

Од моимента када је Вујошевић искључен Партизан је из игре погодио само два закуцавања Ловерња и Бертанса, али два минута пре краја води 65:57. До краја меча Партизан је рутински сачувао предност.