Прочитај ми чланак

Партизан одбранио титулу, шеста у низу

0
ALEKSANDAR MITROVIC, FUDBALERI PARTIZANA(Танјуг, Бета)
Смедерево – Фудбалери Партизана одбранили су титулу првака Србије пошто су данас у Смедереву, у утакмици 29. кола националне Суперлиге, савладали истоимену екипу домаћина са 2:0.
 

Стрелци су били Шћеповић у 18. и Којић у 68. минуту. Коло пре краја црно-бели имају недостижних осам бодова предности над јединим конкурентом, градским ривалом Црвеном звездом. Партизан је освојио укупно 25. титулу државног првака, шесту заредом.

Прву прилику на мечу Партизан је имао већ у другом минуту меча. После акције у којој су учествовали Марко Шћеповић, Предраг Лука и Милош Јојић, играч који је решио „вечити“ дерби, погодио је пречку гола Смедерева.

Наредних 15 минута на терену у Смедереву није било узбуђења, све до 16 минута када је Партизан успео да дође до предности поготком Шћеповића.

У акцији је опет учествовало неколико фудбалера Партизана – Саша Илић, Лука и Шћеповић. После дуплог паса капитена Партизана и Луке, Лука је на петерцу пронашао Шћеповића који је лако сместио лопту у гол.

Средином првог полувремена голман Партизана Владимир Стојковић се повредио, па га је на голу у 32. минуту заменио Никола Петровић.

Одлучујући тренутак у мечу, али и у целој сезони, десио се у 67. минуту када је Немања Којић постио погодак. Шћеповић је у шеснаестерцу окружен са неколико противничких играча успео да дода лопту Којићу, којем није било тешко да савлада голмана Смедерева.

Смедеревци су у 89. минуту имали прилику да смање резултат. Сикимић је изашао сам испред голмана Петровића, али је резервни голман црно-белих успео да одбрани тај ударац.

Рашовић: Сада је време славља

Тренер Партизана Вук Рашовић рекао је да је његов тим данас освојио историјску титулу и казао је да сада долази време славља за навијаче клуба.

2„Ово је наша историјска титула. Изједначили смо се (са Црвеном звездом) по броју освојених титула. Трудили смо се, борили да то достигнемо и сада је време славља“, рекао је Рашовић телевизији Арена.

„Желим да честитам титулу свим навијачима Партизана, запосленима у клубу и најзаслужнијима, а то су играчи, као и (бивши спортски директор) Љубиша Тумбаковић и (бивши тренер) Владимир Вермезовић“, рекао је Рашовић.

Партизан у последњем колу дочекује Спартак.

„У недељу затварамо сезону. Трудићемо се да одиграмо максимално, а даћемо прилику и млађима. Очекујемо много навијача, да заједно прославимо титулу“, рекао је Рашовић.

Тренер Смедерева које је још раније испало из лиге, Љубомир Ристовски казао је да му је жао што његов тим није постигао гол.

„Заслужена победа Партизана, а мени је само жао што нисмо постигли гол. Пружили смо достојан отпор, момци су дали пун допринос. Нама остаје да се у последњем колу боримо и да завршимо сезону“, рекао је Ристовски.