Прочитај ми чланак

Партизан – Како против “грађевине“? (19:00h)

0

kojic112300020130306143259(sportske.net, фото: partizan.rs)
Централни догађај дана, бар кад је у питању 24. коло Суперлиге, свакако је дуел Партизана и Рада у Хумској. Црно-бели у покушају да превазиђу кризу, ‘Грађевинари“ желе да наставе серију добрих резултата.

Колико год тренер Партизана ноншалантно и безбрижно деловао у обраћању новинарима, криза игре његовог тима је евидентна, није превазиђена ни у Ивањици, где је Партизан голом Илића са беле тачке освојио бодове.

Влада Вермезовић је дан пред дуел са Радом изјавио да би прихватио сличан сценарио и у дуелу са “Грађевинарима“, али навијачи црно-белих очекују много боље издање својих љубимаца.

Током недеље медији су брујали и о “дисхармонији“ у руководству Партизана, који су у Хумској демантовали заједничким појављивањем на конференцији за новинаре председника Ђурића и спортског директора Љубише Тумбаковића.

Поставља се питање и да ли је све то додатно подигло ионако велики притисак код играча, који ће поново бити под императивом победе обзиром да се Звезда опасно приближила на табели.

С друге стране, на Бањици овај дуел дочекују у много бољем расположењу. Млада екипа “Грађевинара“, под вођством тренера Николића у протеклих недељу дана савладала је ОФК Београд и Спартак у заосталом мечу 19. кола, а оно што тренера “Грађевинара“ посебно радује јесте чињеница да су оба тријумфа остварена без примљеног гола.

Екипи Рада је, наравно, циљ да тако и наставе, а у прилог им иде и чињеница да актуелни шампион све теже постиже голове у последње време, иако у својим редовима од овог пролећа има и доскора највећега адута “Грађевинара“ Немању Којића.

Уз Којића, у центру пажње биће и Предраг Лука и Томислав Пајовић, који ће такође наступити против бивших саиграча.

Утакмица између Партизана и Рада почиње у 19 часова на стадиону у Хумској.