• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан и Звезда се заједно припремају за напад на европску титулу
Прочитај ми чланак

Партизан и Звезда се заједно припремају за напад на европску титулу

0

crvena-zvezda-partizan-vaterpolo-evroliga

(Вечерње новости)

Ко мари за ривалство? Партизан ће за завршни турнир Лиге шампиона у Београду (31. мај – 1. јун) да се припрема са Црвеном звездом. Црно-бели су јуче отпутовали у Будву, не због топлоте у односу на ових дана хладну српску престоницу, ни због спаринг партнера, већ због мира.

– Немамо с ким да квалитетно спарингујемо. У окружењу једни воде борбу за титулу, други су завршили сезону и распустили се. Договорили смо се са Звездом да заједно тренирамо, када се заврши финале нашег плеј-офа – каже за “Спорт” тренер Партизана Владимир Вујасиновић, кога везује дугогодишње пријатељство са шефом Звездине струке Дејаном Савићем.

Партизанови ватерполисти ће тренирати у Будви сами, до петка.

– Желели смо да се склонимо од свега. У овом тренутку, то нам је најважније. Циљ је да у сваком смислу вратимо неколико играча, да полуфинале са Југом дочекамо комплетни.

За то време, Дубровчани воде велику борбу са Приморјем за хрватску титулу. Да ли може да се рачуна на њихов умор?

– Не, врхунским екипама као што су они је лакше када у континуитету имају јаке мечеве. Искрено, радо бих се мењао са колегом Ђухом. Овако, били смо принуђени да обарамо форму, а сада је поново подижемо. Али, немамо избора. Наше је да се спремимо најбоље могуће – рекао је Владимир Вујасиновић.

Порука финалистима

Финална серија Звезде и Радничког из неутралног угла.
– У мајсторици нема фаворита. На страни Радничког је искуство и играчки квалитет, Звездина предност је домаћи базен. Шансе за трофеј су сасвим подједнаке – каже Вујасиновић.

Тренер Партизана сматра да је четврти меч био само изузетак од правила.
– Утакмица одлуке неће бити као претходна. Напоротив, обележиће је неизвесност. Изнад свега, желим да из свега ватерполо изађе као победник, да то буде спектакл и да се игра спортски и честито. Ко год да победи, нека то буде на леп начин.