Прочитај ми чланак

Партизан и ФСС поново у клинчу због Митровића?

0

sd(Моцарт)
Поново је Александар Митровић у жижи. Овога пута није реч о интересовању европских клубова за Партизановог шпица, већ две вести оправдано заслужују пажњу овдашње јавности, посебно навијача црно-белих.

Прва је да је Митровић добио продужени одмор, због којег ће пропустити уводну фазу припрема на Златибору и у обавези је да се стручном штабу јави 24. јуна, дан уочи поласка екипе у Словенију. Тренер Вук Рашовић ослободио га је обавеза услед репрезенативних акција, јер је после тренинга и дебија за А државни тим одиграо и два меча за омладинску селекцију, у квалификацијама за Европско првенство.

„Митровић је поднео огромно оптерећење по завршетку сезоне, био је члан две репрезентације, а како нема право да игра прве три утакмице квалификација за европска такмичења, неће много пропустити ако се касније прикључи припремама“, објаснио је спортски директор Алберт Нађ, уз напомену да би остали репрезентативци (Стојковић, Иванов, Волков, Брашанац, Јојић и Ашковски) 18. јуна требало да стигну на планину.

Друга информација из Хумске 1 гласи да првак Србије неће тек тако пустити Александра Митровића на завршни турнир Првенства Европе. Уосталом, Нађ се недавно бунио и због тога што је 18-годишњи голгетер у само два дана играо 160 минута прво за сениорску, а потом и омладинску репрезентацију Србије.
„Митровић је потребан и Партизану и репрезентацији. Волео бих да са људима из Фудбалског савеза Србије седнемо и договоримо се шта је у заједничком интересу. Иако не може да игра за клуб, јер је под суспензијом УЕФА још три утакмице, потребно је да Александар буде уз екипу, као што је и природна жеља људи из ФСС да га имају на располагању у Литванији“, додао је Нађ.

Подсетимо, Митровић је због црвеног картона на мечу 5. кола прошлосезонске Лиге Европе против Нефчија зарадио казну УЕФА од четири утакмице забране играња за Партизан. Прву је одрадио током сусрета са Рубином, остале су му још три, што значи да ће осим двомеча другог кола квалификација за Лигу шампиона (16/17, 23/24. јул) пропустити сигурно и наредни сусрет црно-белих у Европи (30, 31. јул Или 1. август).

А Првенство Европе за омладинце на програму је од 20. јула до 1. августа, у периоду кад Митровић нема право играња за клуб, па је с те стране разумљиво и што би селектор Љубинко Друловић волео да га има све време на располагању, али шта ако у Хумској 1 кажу другачије. Иако тако ризикују казну УЕФА због непуштања свог играча на званично такмичење Европске куће фудбала, у Партизану кажу да желе добру сарадњу са ФСС и додају да су се на овај корак одлучили само зато да поново не би дошли у ситуацију као пре осам дана, кад их нико није консултовао да ли уморни Митровић може да игра против Швајцарске.

Подсетимо, прошле године Александар Митровић је учествовао на ЕП за омладинце, али је Партизан дошао у оштар сукоб са челницима ФСС због тога што на такмичење у Естонији није желео да пусти Лазара Марковића и Николу Аксентијевића, правдајући се њиховим наводним повредама, иако су обојица све време припрема тренирали са екипом.