Прочитај ми чланак

Партизан доминантно до победе над Малатијом

0

Фудбалери Партизана савладали су Малатију на свом стадиону са 3:1 у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Контра Партизана у другом минуту после корнера Малатије, али је Умар Садик изгубио корак и пропала је прилика за постизање првог гола.

Само два минута касније ситуација била много повољнија по црно беле.

Милетић је дугом лоптом пронашао Сејдубу Суму који је успео да навуче на себе два играча Малатије и остави Умара Садика потпуно самог у казненом простору, послао му је пас по земљи и Садик није имао тежак задатак, те је само спровео лопту у мрежу и „парни ваљак“ је повео са 1:0.

Наставили су фудбалери обе екипе да играју веома чврсто, поготово фудбалери Малатије који нису штедели играче Партизана, видели смо велики број жутих картона и оштрих стартова на обе стране, али и неколико опасних акција.

Малатија је преко Фофане и Јаховића могла до изједначења, док су Сума и Тошић пропустили по шансу за увећавање предности Партизана.

У другом полувремену, нови фудбалер Партизана, јапански нападач Асано заменио је Стевановића, а у наредних петнаестак минута видели смо две стопостотне шансе, по једну на обе стране.

Прву није искористио Сејдуба Сума, који је шутирао право у голмана Малатије, а другу је пропустио Гиљерме који је пребацио небрањени гол Партизана из непосредне близине.

Асано је лако улазио у шансе, стварао је велике проблеме одбрани Малатије, али није успео да постигне гол и потом је у казненом простору био повучен за раме, али судија Иванов није показао на белу тачку.

Недуго потом на асистенцију Здјелара, Такума Асано излеће пред гол турског представника и овога пута Фарнол није имао шансе, а Хумска је просто експлодирала пошто је Партизан повео са 2:0.

https://twitter.com/srbininfo/status/1159463103626731520?s=20

Имали су црно-бели иницијативу, нападали константно и држали Малатију далеко од свог гола. Тако је пред крај полувремена Малатија кренула у контра напад и Урошевић опасан напад гостију одбија и избацује лопту у корнер, после ког је турски тим ипак постигао гол преко Чебакеа.

Неких пет минута касније, Асано је прошао по левом боку и покушавши да упосли једног од играча Партизана у шеснаестерцу погађа у руку стрелца јединог гола Малатије, Чебакеа и судија Иванов се није двоумио, пошто је Чебаке руку држао изнад своје главе.

Одговорност на себе је преузео Сејдуба Сума и пославши лопту у једну страну, а Фернола у другу и Партизан поново донео Партизану два гола предности, пошто је на семафору писало 3:1.

Све у свему, видели смо сјајну партију београдског Партизана. Постигли су три гола и створили себи лепу предност пред реванш у Турској који ће се играти за 7 дана у Малатији.

https://twitter.com/srbininfo/status/1159545514960084992?s=20