Прочитај ми чланак

Париз – Бугарин дао наду Мареју, Ноле је угасио!

0

Бранилац трофеја на Мастерсу у Паризу пласирао се у четвртфинале турнира након што је приредио преокрет у мечу са Бугарином Григором Димитровим.

Novak Djokovic of Serbia smiles as he plays Grigor Dimitrov of Bulgaria during the 3rd round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, Thursday, Nov. 3, 2016.  (AP Photo/Michel Euler)

Novak Djokovic of Serbia smiles as he plays Grigor Dimitrov of Bulgaria during the 3rd round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Michel Euler)

Српски тенисер Новак Ђоковић наставио је одбрану трофеја на Мастерсу у Паризу тријумфом над својим добрим пријатељем Григором Димитровим.

Први међусобни сусрет који су Ђоковић и Димитров одиграли после више од две године припао је српском тенисеру 2:1 (4:6, 6:2, 6:3) иако је Бугарин боље отворио меч и стигао до предности у сетовима.

Бугарски тенисер направио је два брејка у првом сету, док је Новак Ђоковић само једном одузео сервис свом противнику па је на крају Димитров стекао предност.

Наставак меча донео је потпуно другачији однос снага на терену и тотално другачији приступ Новака Ђоковића који је заиграо много боље. На старту другог сета Новак добија прва три гема и тиме практично осигурава трећи сет.

Србин је на исти начин отворио и одлучујући сет, направио брејк и потврдио га али је онда доживео повреду колена због које је морао да затражи медицинску помоћ.

Новак Ђоковић је упркос проблему са повредом наставио меч и успешно га привео крају стигавши тако до 61. победе у текућој сезони, а седамнаесте узастопне на Мастерсу у Паризу.

Наредни ривал Новака Ђоковића у француској престоници биће Марин Чилић који је раније данас био бољи од Белгијанца Давида Гофана.