Прочитај ми чланак

Пантер: Волео бих да играм за Србију

0

Кевин Пантер, капитен Партизана, изјавио је да би желео да игра за репрезентацију Србије, гостујући у емисији „Они воле Србију“ која ће бити емитована на телевизији „Арена Спорт“.

Кошаркашка репрезентација Србије једна је од ретких која у тиму нема странца, мада би један волео да се нађе у том тиму.

Кевин Пантер, амерички кошаркаш, српски пасош има још од 2019. године када је играо у Црвеној звезди, а онда се у српску престоницу поново вратио две године касније у црно-белом дресу.
У емисији „Они воле Србију“ Американац је био потпуно искрен и рекао да би волео да обуче српски национални дрес.

„Ако се буде указала прилика, ако буде имало смисла, волео бих“, одговорио је Пантер на питање да ли би играо за репрезентацију Србије.

Амерички кошаркаш остао је у Партизану где је и капитен, а с обзиром да је доживео прави процват и уз то заволео Србију био је једно од главних имена када су се помињали странци у репрезентацији.
Међутим, тешко је да ће странци ући у тим Србије док Светислав Пешић носи звање селектора.
„Што се тиче странаца, да понавим: У овом тренутку није потреба имати странца. Једног дана, не знам када, то ће се десити. Ја сигурно нећу бити ту као тренер. Немам никакав проблем да играју странци за репрезентацију Србије. Ми нисмо сами на свету, све земље играју са странцима, неке су промениле по пет-шест… Кошарка је глобални спорт, све је могуће да се деси, али у овом тренутку, таквог нисмо нашли“, рекао је Пешић.