Прочитај ми чланак

ПАЛА ОДЛУКА: Звезда продаје Радоњића и Крстичића!

0

У случају да се црвено-бели не пласирају у Лигу шампиона, челници клуба ће морати да продају двојицу најбољих играча како би напунили буџет за сезону

Уколико не прође у групну фазу Лиге шампиона, руководство Црвене звезде продаће своја два најбоља играча.

Немања Радоњић и Ненад Крстичић готово извесно ће напустити Маракану уколико црвено-бели не испуне највећи циљ. Обојица имају велику цену на европском тржишту, а Црвена звезда би на њиховој продаји приходовала више од десет милиона евра!

Немања Радоњић сјајно је почео сезону у црвено-белом дресу, био њен најбољи фудбалер током квалификација у Лиги шампиона, а играо је и за репрезентацију Србије на СП у Русији. Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић одбио је све понуде за њега испод 10 милиона евра. Радоњића траже клубови из „лиге петице“, а конкретни су били Севиља, Штутгарт и Ђенова, док је Наполи само извиђао терен. Севиља је била најиздашнија – понудила је девет милиона, Штутгарт осам, али су и једни и други одбијени. То не чуди, јер челници Звезде желе да извуку што више новца за Радоњића јер су га прошлог лета довели за џабе, али у договору с Ромом и менаџерском агенцијом. Према том договору, црвено-белима припада 60 одсто од трансфера, док би Рома и агенција поделили остатак.

Ненад Крстичић је дискретни херој Црвене звезде. Момак који се не експонира у јавности и фудбалер који је својим партијама један од најзаслужнијих за освајање титуле. Прошлог лета је стигао у смирај прелазног рока и био међу најбољима у Лиги Европе. Овог лета постигао је договор с клубом да ће остати на Маракани ако се Звезда пласира у Лигу шампиона, у противном, биће продат јер има још годину дана уговора. Сигурно је да би Звезда на његовој продаји зарадила најмање три милиона евра.

– Дошао сам овде и остао да бих играо Лигу шампиона са Црвеном звездом. То ми је циљ. Хоћу са Звездом у Лигу шампиона – поручио је Ненад Крстичић.

Продаја двојице најбољих фудбалера је извесна само у случају неуласка у Лигу шампиона. Пласман у елитно такмичење доноси зараду између 15 и 20 милиона евра, што је сума која би челницима омогућила да појача уговоре већини играча и спречи продају главних фудбалера.

Немања Радоњић

Године: 22
Позиција: лево крило
Утакмица за Звезду: 43
Голова за Звезду: 10
Клуб за њега тражи: 10 милиона евра
Уговор до: јун 2019. године

Ненад Крстичић

Године: 28
Позиција: задњи везни
Утакмица за Звезду: 41
Голова за Звезду: 4
Клуб за њега тражи: 3 милиона евра
Уговор до: јун 2019. године