Прочитај ми чланак

Ово су казне за дерби!? Мора да се шалите!

0

Црвена звезда кажњена једном утакмицом играња без публике, а Партизан са две (једна већ одиграна) због нереда на „вечитом дербију“.

Да ли су ово најављене оштре мере против хулигана и клубова који их „негују“!?

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) казнила је данас Партизан са две, а Црвену звезду са једном утакмицом без присуства публике на домаћем терену због инцидената на 145. вечитом дербију.

Уједно, комисија којом је председавао председник Слободан Пајовић казнила је Партизан новчано са милион, а Црвену звезду са 500.000 динара.

„Изрекли смо казне за које верујем да ће испунити сврху. Партизан је одговоран због неспортског понашања својих навијача, који су два пута изазвали прекид дербија, док Црвена звезда сноси одговорност због лоше организације утакмице. Надамо се да се овакви и слични догађаји више неће поновити, а у супротном – казне ће бити још ригорозније“, изјавио је Пајовић за званични сајт националног савеза.

Партизан је први део казне већ одрадио минулог викенда против Доњег Срема, а без присуства навијача одиграће и дуел 14. кола против суботичког Спартака 30. новембра, док ће Црвена звезда без помоћи са трибина одиграти наредни првенствени дуел против Слободе из Ужица 23. новембра.

(Мондо)