Прочитај ми чланак

Ђоковић се мучио до четвртфинала, па победио Хуркача: Навијачице га провоцирале

0

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Вимблдона, пошто је са 3:1, по сетовима 7:6, 7:6, 5:7, 6:4, савладао Хуберта Хуркача.

Меч је одигран у два дана, а активно је трајао три сата и 10 минута. Новак ће у наредном колу играти против Андреја Рубљова, коме трава никако није омиљена подлога, али ће имати више времена за одмор. Са исте стране жреба састају се и Јаник Синер – Роман Сафијулин.

Ђоковић је у недељу добио два тај-брејка против Хуркача, а ниједном није успео да дође до брејка у та два дела. Ипак, меч је прекинут због полицијског часа на Вимблону, па је настављен у понедељак поподне.

У наставку меча оба тенисера су одлично сервирала у уводним гемовима трећег сета. Имао је малих проблема Новак у свом првом сервис гему у понедељак, али су га добри сервиси извукли.

Нису се играли баш дуги и атрактивни поени у трећем сету, било је изузетно мало дугих размена, а Новак је деловао мање фокусирано него у недељу, те је слабије читао сервисе ривала.

Хуркач је скоро све сервисе погађао, знао је да само њима може да победи Ђоковића, па је до вођства од 6:5 дошао више него сигурно.

У 12. гему Новак је био под притиском, док је Пољак осетио да је време да нападне. Избацио је Новак бекхенд у аут и то након што је проклизао, а наредни поен био је изузетно занимљив. Спасао се Ђоковић из неповољне ситуације након доброг лоба, а Хуркач је избацио твинер у аут за 15:15. Погрешио је Новак за 15:30, а Хуркач је дошао и до две брејк уједно и сет лопте. Прву је Новак спасао сервис винером, али је онда погрешио након доброг напада Пољака – 5:7.

Два пута је некоме током трећег сета звонио телефон на трибинама, а Новак се нервирао због ветра који је правио проблеме, као и сунца које му је у неколико наврата ишло у очи.

Неколико пута је Новак тражио савете од свог тима, јер просто није знао како да одговори на сјајне сервисе Пољака.

На трибинама су у трећем сету снимљене и две девојке које су маскама са ликом Рафаела Надала и Роџера Федерера провцирале Новака.

Почетак четвртог сета био је као пресликан из претходна три. Сигурни сервиси обојице, али се видело да је Новак био пољуљан и свестан да ће морати боље да заигра како би сломио Хуркача.

Све до 3:3 није било брејк шанси, а онда је Новак стигао до две везане након што је одиграо добар смеч, па пасинг шот. Прву је Пољак спасао након квалитетне офанзиве и Новакове изнуђене грешке, док је другу спасао асом број 30. Након тога је уследио и 31. ас, али затим и грешка за ново изједначење. До нове брејк лопте Ђоковић је стигао након квалитетне кратке лопте и прецизног смеча. У размени је поклекао Хуркач и Новак је стигао до брејка по први пут у мечу – 4:3.

Експресно је Новак потврдио брејк и дошао на гем од победе. Могао је Ђоковић брејком да затвори меч, али му Пољак није дозволио, па је са два везана аса смањио на 5:4.

Дошао је Новак до 15:0 након неуспешног челенџа Хуркача, а онда је одсервирао ас. Новаку је сервис винер донео три везане меч лопте, а Хуркач је већ код прве погрешио и послао Новака у четвртфинале Вимблона.

Ђоковић је наставио своју невероватну серију победа на Централном терену, где није изгубио од 2013. године и меча са Ендијем Маријем.

Наредни меч на Вимблдону српски тенисер ће играти већ у уторак.