Прочитај ми чланак

ОТПИСАЛИ ЗВЕЗДУ Чешки медији верују у Спартино чудо. Поручују“Срби, плашите нас сe

0

Чешка штампа је овог четвртка, у дану у коме се у Прагу игра реванш меч 3. кола квалификација за Лигу Европе између Спарте и Црвене звезде (19 сати) посветила велику пажњу том окршају.

Истина, то није био случај у среду, када су у фокусу биле обавезе Славије и Плзена у квалификацијама за Лигу шампиона… У издањима за четвртак највише пажње реваншу између београдског и прашког клуба, који је изгубио прву утакмицу са 2:0 у Београду, посветио је спортски лист „Спорт.цз“.

Он је овом дуелу посветио две стране, а овај медиј је дао само 10 одсто шансе Спарти да може да прође даље. Као главног адута Пражана истичу Томаша Росицког.

Објављени су и претпостављени састави тимова, а „Спорт“ је у тиму Звезде дао предност Немањи Радоњићу у односу на Луку Аџића. Чешке кладионице у реваншу дају предност Спарти, па је квота на њену победу 1,76, а на Звездину чак 4,37.

Дневни лист „Блеск“ је овај дуел најавио кроз интервју са Владимиром Таборским. У фокусу је историја и сезона у којој је Спарта последњи пут надокнадила 0:2 из првог меча. Било је то пре скоро 45 година, када су Чеси у реваншу славили са 4:1. У свим осталим навратима после те сезоне 1972/73 тим из Прага је елимисан. У овом листу наводе да ништа није још изгубљено, али да приступ мора да буде исти као у том мечу.

На крају, и таблоид „Аха!“ посветио је пажњу реваншу… Додуше, не тако велику, па је најава овог дуела завршила на врху странице. Колеге из Чешке су ишле са ефектним насловом „Срби, плашите нас се“.

Подсетимо, Звезда је у првом мечу у Београду славила са 2:0 и то уз сјајну игру. Ако понови такву партију, нема чега да се плаши јер би пласман у плеј-оф Лиге Европе тада свакако био надохват руке.